Choco zoenen pinguïns

Het weer is weer kouder en vanmorgen voelde ik zelfs wat natte sneeuw! Hoe leuk is het dan om als traktatie (of gewoon zomaar natuurlijk) deze leuke pinguïns te maken van choco zoenen?! Ik heb ze al een poosje geleden gemaakt, tegelijk met de choco zoenen uiltjes. Maar ze pasten toen nog niet bij het weer om ze op mijn blog te plaatsen.

Wat heb je nodig:

– Mini schuimzoenen (liefst donkerbruin)
– Fondant (oranje, donker bruin, wit)
– Eetbare stift of zwart stipje fondant voor het oogje (of een kleine zwarte eetbare parel)
– Eetbare lijm (bijv. tylosepoeder met water)
 

Hoe maak je ze

Voor de pinguïns heb ik de donkerste mini zoenen gebruikt, wat donkerbruine, witte en oranje fondant. De oogjes heb ik aangestipt met mijn foodpen. Bij de Action heb ik een poosje terug een potje met klei en wat mini uitstekertjes gekocht. Hierin zaten onder andere een cirkel van een centimeter en een klein hartje. Het zat mooi van elkaar gescheiden, dus prima hiervoor te gebruiken. De klei ging weg en de mini uitstekertjes even goed in een heet sopje. 
 
Zoals je op de foto kunt zien, bestaat het witte gedeelte uit twee stukjes. Een rondje en de bovenkant van een hartje. Hier kwamen die mini uitstekers prima bij van pas, maar er zijn vast genoeg creatieve manieren om dit te bereiken. Van de oranje fondant heb ik rondjes uitgestoken die aan de onderkant kwamen, dit werden de voetjes. Ook maakte ik driehoekjes om de snavels te maken. Ik heb alles met eetbare lijm vastgemaakt op de chocozoen.
 
Nadat ik een open zakje met geraspte kokos zag staan wist ik dat dit een mooie manier van presenteren zou zijn! Het geeft het idee van sneeuw, een mooie iglo van fondant zou het plaatje dan ook afmaken wanneer dit een traktatie zou zijn.
Print Friendly, PDF & Email
One Response to “Choco zoenen pinguïns”
  1. Mannin says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.