Review: Atelier confiserie

Ik ben geen zoetekauw, maar wel dol op het maken van snoep. Zelf kwam ik alleen nooit verder dan bonbons of bijvoorbeeld deze baileys fudge. Toen ik het boek atelier confiserie van Yasmin Othman voorbij zag komen, wist ik dan ook dat het hiermee zou veranderen! De auteur kende ik eigenlijk niet, maar ook haar boek over fingerfood ziet er gaaf uit. Mijn lijstje met dingen uit dit boek die ik echt wil maken staat vol, maar eerst neem ik jullie graag stap voor stap mee door het boek.
 
Het begint al goed met de kaft. Een mooi hardcover boek met een prachtige layout. Gouden letters die glimmen met dat mooie kersenrood wat daaronder je aandacht trekt. Deze atelier confiserie (snoepwinkel met verfijnd snoepgoed) straalt hiermee al een hoop klasse uit. 
Atelier confiserie| HandmadeHelen

Hoe werkt het boek

In maar liefst 13 hoofdstukken wordt je zoete hart veroverd in dit prachtige boek. Zo neemt Yasmin Othman je mee in de wereld van harde snoepjes en lolly’s, fruitsnoepjes, truffels en bonbons, marshmallows en zelfs nougat. Hoofdstuk 4, waarin een aantal drop recepten worden besproken is stiekem mijn favoriet. Hoe gaaf is het om je eigen Engelse drop of dropveters te maken? En dat terwijl ik liever een bonbon eet dan een dropje.
 
Er gaat trouwens flink wat suiker door, bij het maken van deze zoete recepten. Zo worden er maar liefst acht soorten suiker genoemd, waarmee je al het lekkers in dit boek kunt maken. Het staat trouwens duidelijk aangegeven en bij ingrediënten die iets minder bekend zijn staat er vaak ook een plek achter waar je dit zou kunnen aantreffen.
Atelier confiserie inhoudsopgave | HandmadeHelen
Het boek begint met een inleiding over het zelf maken van snoep. Zo lees je welke ingrediënten essentieel zijn en welk keukengerei (vooral een goede snoepthermometer!) je nodig hebt om alle zoetekauwen in je omgeving te laten watertanden. Ieder hoofdstuk start met de stadia van suikersiroop die je gebruikt. Met stap voor stap foto’s en uitleg kun je zelf de siroop maken. Het is een mooie opbouw van theorie naar praktijk. Uiteindelijk leer je dit natuurlijk het best door het daadwerkelijk te proberen.
 
Niet alleen over de suikersiropen leer je meer. Ook in het hoofdstuk chocolade wordt er weer wat uitleg gegeven, bijvoorbeeld over de technieken tempereren en tableren. Stap voor stap met foto’s, waardoor je een goed voorbeeld hebt.
Atelier confiserie | HandmadeHelen

Overzichtelijk beschreven

De recepten zijn kort, bondig en duidelijk uitgeschreven. Naast de ingrediënten en de receptuur, wordt ook vermeld welk keukengerei je nodig hebt. Misschien nog wel belangrijker zijn de tijdsaanduidingen. De voorbereidingstijd, kooktijd en rusttijd staan bij alle recepten vermeld. Vooral de rusttijd is belangrijk om rekening mee te houden. Deze varieert van minder dan een uur, tot zelfs een paar dagen.
 
Favorieten in dit boek zijn wat mij betreft de nougat, Engelse drop en de karamel en toffee recepten. Al zou ik het liefst alles eens willen proberen te maken. Mijn zoektocht naar de wat moeilijkere ingrediënten (natuurlijk drop aroma) ben ik al gestart in ieder geval!
Atelierr confiserie drop maken| HandmadeHelen
Atelier Confiserie is een boek voor zoetekauwen, die graag zelf aan de slag gaan. Het meeste snoepgoed is namelijk prima in een handomdraai te maken! De recepten zijn duidelijk en aan de hand van de tekeningen weet je precies welke tools je nodig hebt. Daarnaast is ieder recept voorzien van een een pagina grootte foto die je goed het eindproduct laat zien. De recepten lijken door de makkelijke uitleg, helemaal niet zo moeilijk als je van te voren zou denken. Nadeel? Het hoofdstuk drop maken wordt wat moeilijker, in mijn zoektocht naar natuurlijk drop aroma, zag ik dat de meeste taartwinkels of kookwinkels dit niet verkopen. 
 
Het boek telt 252 pagina’s en is verkrijgbaar voor €19,95 bij o.a. bol.com
 
[bol_product_links block_id=”bol_55830f495ab29_selected-products” products=”9200000035871124″ name=”Atelier” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Met dank aan uitgever Good Cook, voor het beschikbaar stellen van dit boek voor een review.

Print Friendly, PDF & Email
6 Responses to “Review: Atelier confiserie”
  1. Judith says:
    • HandmadeHelen says:
      • Marieke says:
      • HandmadeHelen says:
  2. Marain says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.