Chocolade rol broodjes

Het is altijd fijn om met kant en klaar deeg wat te kunnen variëren. Croissantdeeg is zoiets, je kunt ze als speciale croissants vullen, als laagjes deeg voor een gebakje gebruiken of om ze om te vormen tot iets speciaals. Deze chocolade rol broodjes bijvoorbeeld. Net even iets anders dan een standaard croissant of chocolade broodje, maar zeker net zo lekker!
 
Perfect voor een zondags ontbijt, een feestelijke brunch of gewoon zomaar natuurlijk. 

Wat heb je nodig:

Voor 5 broodjes
– 1 rol croissantdeeg voor 6 grote croissants
– Hazelnootpasta
– Hazelnoot krokant of nougatine
– Poedersuiker ter decoratie
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 garden Celsius en vet met wat bakspray of boter een cupcake of muffin vorm in.  Rol dan het deeg uit maar laat het aan elkaar zitten. Knijp alle naadjes dicht en snij het deeg door midden, zodat je twee rechthoeken overhoudt.
 
Verdeel wat eetlepels hazelnootpasta over een van de rechthoeken en smeer dit uit met een mes. Strooi hier wat hazelnoot krokant of nougatine over. Leg de andere plak deeg bovenop de besmeerde plak en druk de naden goed aan. Snij hem daarna in in 5 lange stroken. Pak iedere strook stuk voor stuk aan de uiteindenden vast en draai hem een keer of 6 rond zodat het als een wokkel gedraaid is. Rol de onderkant op en leg hem al verder draaiend in een holte van de bakvorm. Bak de broodjes zo’n 15 tot 18 minuten goudbruin en gaar. Laat ze een minuut of 5 in de vorm
afkoelen zodat ze iets steviger zijn. Serveer met wat poedersuiker.
Print Friendly
4 Responses to “Chocolade rol broodjes”
  1. Lianne says:
  2. Lianne says:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *