Frambozen yoghurt ijs

De zomer begint langzaam toch te komen, met de temperaturen van afgelopen week in ieder geval. Tijd dus om mijn ijs repetoir wat meer uit te breiden. Het maken van yoghurt ijs heb ik al vaker geprobeerd. Meestal kreeg ik dan een korrelig mengsel wat niet heel lekker voelde in je mond. Door te experimenteren met honing werd dit recept steeds lekkerder en beter. Tijd dus om het met jullie te delen!
 
Nadat ik de Jersey yoghurt uit de foodybox van Kroon op het werk proefde, wist ik meteen wat ik er mee wilde maken. Een fris yoghurt ijsje! De yoghurt is vol van smaak en met het frisse van de frambozen en het beetje zoet van de honing een perfecte combinatie. Het leuke aan dit ijs, is net als het kiwi ijs dat dit zonder ijsmachine gemaakt kan worden. De Jersey yoghurt is te koop bij Albert Heijn en kost €1,39.
Frambozen yoghurt ijs | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 350 gram bevroren frambozen
– 150 gram yoghurt (Ik nam Jersey yoghurt)
– 100 gram honing
 

Bereidingswijze

Het recept is zo gemaakt, maar let wel op met welk apparaat je het doet. De blender is hier niet heel geschikt voor, omdat het een grote bevroren massa is. Met een foodprocessor gaat het een stuk makkelijker. Je hebt namelijk een grotere oppervlak om alles fijn te krijgen.
 
Vul de foodprocessor met de frambozen, yoghurt en honing. Laat dit tot een egaal mengsel draaien. Roer het goed door en proef eventueel of het zoet genoeg is. De honing zorgt in dit recept niet alleen voor zoetheid, maar ook voor een fijne structuur na het volledig bevriezen. Vaak zit er in yoghurt toch iets vocht wat in kristalen bevriest. Dit geeft niet een heel lekker gevoel in je mond tijdens het eten.
 
Giet het ijs mengsel in een goed af te sluiten bak. Ik nam zelf een kleine cakevorm, dit is staal en bevriest sneller in de vriezer en is met een stukje plastic. Laat het dan nog een uur of twee goed bevriezen, zodat je mooie bolletjes kunt draaien. In een plastic bakje duurt het ongeveer een uurtje langer.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.