Chocolade yoghurt muffins

Deze chocolade yoghurt muffins stonden al een tijdje als concept te wachten tot het online mocht. Een muffin op yoghurt basis en zonder boter of olie klonk als een perfect experiment namelijk! Ze zijn luchtig en hebben toch de textuur van een muffin.
 
De chocolade liefhebber hier thuis heeft de muffins goedgekeurd, al kon hij net als bij de yoghurt brownies wel proeven dat er iets anders was dan gebruikelijk. Al met al een geslaagd experiment!
Chocolade yoghurt muffins| HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor 12 muffins
– 220 gram bloem
– 30 gram ongezoete cacao poeder
– 115 gram suiker
– 1½ tl bakpoeder
– ½ tl zout
– 1 ei maat M
– 275 gram yoghurt
– 1 tl vanille extract
– 100 gram chocolade chips
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed de bakvorm met cupcake papiertjes. Zoals je aan mijn witte papiertjes ziet, is het een vlekkerig beslag. Mocht je de looks ook mooi willen hebben, raad ik zeker een donkerder papiertje aan.
 
Roer met een garde de bloem, cacao, suiker, bakpoeder en het zout goed door. Mix in een andere kom met de garde de yoghurt en het ei tot een nat mengsel. Voeg het droge mengsel voorzichtig bij het natte, maar zorg dat je het mengsel niet overmixt.  Het is niet erg als je nog wat bloem ziet zitten. Voeg dan bijna alle chocolade stukjes toe, maar hou iets achter om straks over de bovenkant te verdelen. Roer de chocolade stukjes kort door en vul de cupcake papiertjes tot de rand met het beslag. Het lijkt veel, maar dit zorgt voor de mooie bovenkant.
 
Bak de muffins in 15 tot 20 minuten gaar, maar er mogen een paar kruimels aan de prikker zitten wanneer je dit test. Laat ze afkoelen en bewaar ze luchtdicht maximaal 4 dagen.
 
Print Friendly, PDF & Email
One Response to “Chocolade yoghurt muffins”
  1. Laura says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.