Banketbakkersroom

Banketbakkers room, of ook wel gele room is een recept wat veel binnen patisserie wordt gebruikt. Dat het recept nog niet op mijn blog stond is dan eigenlijk ook heel dom, omdat ik hem eigenlijk altijd zelf maak. Het maken van de banketbakkersroom gaat sneller dan het afkoelen ervan. Je kunt het dan ook prima eerst de banketbakkersroom maken voor je met het recept bezig gaat waar je het bij wil gebruiken.
 
Het enige nadeel zal zijn dat je eidooiers gebruikt en de eiwitten over houdt. Hier zijn ze altijd dol op meringue schuimpjes, die hier een ideale oplossing voor zijn! Of gebruik je eiwitten om deze heerlijke hazelnoot schuim gebakje te maken!
Banketbakkersroom

Wat heb je nodig:

– 500 ml melk
– 150 gram suiker
– 4 eidooiers maat M
– 2 el bloem
– Merg van 1 vanille stokje 
 

Bereidingswijze

Breng in een pan de melk aan de kook met ongeveer de helft van de suiker en het merg van de vanille. Roer in een andere kom de eidooiers met de overige suiker los en roer hier ook de bloem door. Meng dan een grote scheut warme melk door het eimengsel en roer dit goed door. Op die manier wennen de eidooiers aan de temperatuur en krijg je straks geen roerei. Schenk dit daarna goed roerend terug in de pan en breng de banketbakkersroom aan de kook. Laat dit zo’n 3 minuten blubben als lava, waardoor het gaart en indikt.
 
Spoel een bord, platte kom of plaatje af met koud water en giet hier de banketbakkersroom op om het af te laten koelen. Hoe platter je schaal is, hoe sneller het afkoelen gaat. Dek het af met plastic, waarbij het plastic de room raakt zodat er geen vel kan vormen. Laat hem na het afkoelen nog wat opstijven in de koelkast. Roer het voor gebruik nog even goed door.
Print Friendly, PDF & Email
6 Responses to “Banketbakkersroom”
  1. syl says:
    • HandmadeHelen says:
  2. jos says:
    • HandmadeHelen says:
  3. JOlanda says:
    • HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.