Chocolate chip mascarpone ijs

Eigenlijk was ik het niet van plan om de ijsmachine nog eens aan te zetten.. Toch had ik hier thuis beloofd om nog eens chocolade ijs te maken. De chocolade lover hier in huis was natuurlijk direct enthousiast en vroeg er regelmatig naar. Belofte maakt schuld en met een bakje mascarpone in de koelkast wist ik me nog een recept te herinneren van mascarpone ijs op de website van Galbani.  
 
Ik maakte al eens eerder chocolade ijs, maar deze variant is wat makkelijker en ook prima te maken zonder ijsmachine! Het originele recept is met volle melk, maar als je toch uitpakt, dan maar meteen met slagroom! In eerste instantie was ik wat bang dat de smaak niet zo zoet zou zijn, maar deze is echt verrukkelijk! 
Chocolate chip mascarpone ijs | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 250 gram mascarpone
– 250 ml slagroom
– 150 gram melk chocolade
– 40 gram chocolade stukjes 
 

Bereidingswijze

Ik maakte dit ijs met mijn ijsmachine, wanneer je deze niet hebt is het slim om alvast een diepvries bestendige bak in de vriezer te zetten om goed koud te laten worden.
 
Verwarm voor het ijs de melk en roer de mascarpone hier door tot je geen klontjes van de mascarpone meer ziet zitten. Bij mij duurde dit even en met een garde ging het een stukje sneller. Wanneer je bubbeltjes in het mengsel ziet kan het pannetje van het vuur en voeg je de melk chocolade toe. Laat het even staan en roer het daarna goed door, tot je een egaal mengsel krijgt. Laat dit volledig afkoelen en zet het dan in de koelkast om koud te worden. 
 
Wanneer je het mascarpone ijs wik maken zonder ijsmachine, klop dan het mengsel eerst twee minuten met de handmixer op tot een luchtig mengsel. Roer dan kort de chocolade stukjes door dit mengsel. Giet het dan over in de koude diepvriesdoos. Roer de eerste anderhalf uur iedere 30 minuten met een vork even door het mengsel. Het ijs is na zo’n 5 uur bevriezen klaar om te eten.
 
Voor een ijsmachine kan je het mengsel ongeklopt in de ijsmachine doen en zo’n 40 minuten laten draaien voor je de chocolade stukjes toevoegt. Bewaar het mengsel in de vriezer en haal het een kwartiertje van te voren uit de vriezer zodat je het goed kunt scheppen.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.