Cupcakes met rozen

Met de Pasen liet ik jullie mijn nieuwe ‘speelgoed’ in de vorm van nifty nozzle spuitmondjes al zien. De tulpen cupcakes waren dan ook een mooi pronkstok op de paastafel! In mijn set zat ook een spuitmondje voor rozen. Maak van je cupcakes een eetbaar boeket rozen, perfect voor Moederdag! 
 
Je kunt de cupcakes zo presenteren, maar afgelopen week zag ik bij Rosie’s dessert spot een filmpje voorbij komen waarin de cupcakes op twee prikkertjes in een piepschuimbol worden gestoken. Zet dit geheel op een mooie (bijvoorbeeld een terracotta) pot en vul de lege ruimtes op met wat groen en het eetbare boeket staat op tafel!
Cupcakes met rozen | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor de cupcakes
– 125 gram boter op kamertemperatuur
– 125 gram fijne suiker
– 5 gram bakpoeder
– 125 gram bloem
– 2 eieren maat L
– 30 ml melk
– 100 gram witte chocolade stukjes
Voor de rozen toefjes
– Groene kleurstof (ik nam leaf green van Wilton)
– Rode/Roze kleurstof (ik nam maroon van Americolor)
– Nifty nozzle rozen spuitmondje
– Leaf tip (ik nam een Wilton #66)
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius en bekleed je cupcake vorm met papiertjes. Mix de boter romig en voeg beetje bij beetje de suiker toe, hierdoor wordt je cupcake heerlijk luchtig. Dan mogen één voor één de eieren met als laatst de vanille extract door het mengsel, tot het een egaal en luchtig geheel is. Mix dan één voor één de eieren door je mengsel tot het een egaal en luchtig geheel is. Meng dan de bloem met het bakpoeder en voeg dit toe en mix kort door. Voeg als laatst de melk toe en mix het geheel tot het egaal is. Ik deed in deze cupcakes wat witte chocolade stukjes om ze extra speciaal te maken. Dan kunnen de cupcake papiertjes tot driekwart worden  gevuld. Bak de cupcakes in zo’n 25 tot 28 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen voor je de cupcakes gaat decoreren.
 

Het decoreren

Bij deze rozen gebruik je in verhouding wat meer botercrème dan bij een normale toef. Bereid je botercrème zoals het gelinkte recept in het overzicht aangeeft, of gebruik een eigen favoriet recept. Met vers geklopte botercrème werken de spuitmondjes het prettigst. Een stevige botercrème is voor het gebruik van deze spuitmondjes wel een pre. Ik kleurde het grootste deel met een paar druppels maroon van Americolor voor de rozen, waarbij ongeveer een vijfde groen werd voor de blaadjes.
 
Voor het spuiten van de rozen druk je het spuitmondje tegen de cupcake aan, terwijl je begint. Trek dan langzaam de spuitzak omhoog waarna je bij ongeveer een cm hoogte stopt met knijpen. Je roos vormt dan mooi en blijft goed staan. Mocht het niet blijven plakken, smeer dan een klein beetje botercrème op de cupcake als ondergrond.
 
De blaadjes maakte ik met een ‘leaf tip’ van Wilton. Verdeel de blaadjes her en der, om er een levendig boekt van te maken. Mocht je geen leaf tip hebben, je kunt ook een wegwerp spuitzak gebruiken. Vouw het puntje in de lengte dubbel en knip dan een klein schuin randje. Je houd dan een V over in het midden van de opening, waar ook goede blaadjes uit komen.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.