Getest: Dapeppa mix voor bierbrood

Ken jij Dapeppa al? In 2011 begon Dennis van Rijen met het bakken en verkopen van koekjes, wat niet veel later uitgebreid werd met koekjesmix in potten en met cakemixen. Wanneer je wel eens hebt gekeken bij de koekjespotten in de supermarkt, zag je vast een vrolijk wezentje op het etiket. Iedere mix heeft zijn eigen poppetje, al blijft het herkenbaar Dapeppa. Wist je trouwens dat de mixen met de hand worden gevuld? 

Nadat Dennis begin dit jaar in Zuid-Afrika kennis maakte met bierbrood, daar bedacht hij dat dit ook erg goed zou kunnen in Nederland. Volgens Dennis is het bij uitstek geschikt voor een borrel. Tel daar het feit bij op, dat je het biertje gebruikt in plaats van gist en dus niet hoeft te wachten. Je hebt het daardoor ook zo op tafel staan. 
 
Van Dapeppa mocht ik de drie verschillende mixen voor bierbrood uitproberen, de garlic & herbs, cheese union en bruchetta spice. Het testen deed ik natuurlijk graag! Het bakken van een bierbrood stond al tijden op mijn lijstje, maar ik kwam er nog niet aan toe. Deze mix heeft me in ieder geval een goed zetje in de richting gegeven!
Getest: Dapeppa mix voor bierbrood | HandmadeHelen
De mixen vind ik een goede aanvulling in het assortiment van Dapeppa. De producten zijn 100% natuurlijk, waardoor je echt weet wat je eet. Zeker wanneer je niet zo vaak (brood) bakt is het ideaal. Je neemt de mix en 330ml bier en mengt dit samen tot een beslag. Giet dit in de bakvorm, waarin het brood verpakt is met het stukje bakpapier. In de oven, bakken en smullen maar! Op de verpakking wordt niet aangegeven of het gaat om een heteluchtoven of elektrische oven, dit is dan ook het enige verbeterpuntje wat ik nog zou kunnen bedenken. In mijn heteluchtoven ging het op 180 graden in zo’n 45/50 minuten perfect.
 

Bakken met bier

Bakken met bier was nieuw voor me, verstand van bier heb ik overigens ook niet. Hoe graag ik dan ook een lokaal biertje had willen nemen, heb ik bij Dennis geïnformeerd in welke richting ik het moest zoeken. De cheese union mix is het meest gangbaar heb ik het idee en is iets toegankelijker voor een steviger biertje. Samen met een Belgisch blond biertje past dit perfect bij een kop soep of zomaar bij de borrel. De smaak van de Goudse kaas en ui, deed me een beetje denken aan een Frans uiensoepje.. Voor de overige broden nam ik een neutraler biertje/pils, namelijk een Grolsch. Hoewel deze flesjes geen 330ml bevatten ging dit erg goed. De smaken bruchetta spice en garlic & herbs zijn wat meer aanwezig dan de cheese union maar wel erg lekker! Stiekem
is de garlic & herbs mijn favoriet. Ze zitten vol smaak, waardoor je het niet eens hoeft te beleggen met wat extra’s. Al is een lekkere lik gezouten boter wel hemels!
Getest: Dapeppa mix voor cheese union bierbrood | HandmadeHelen
De geur vult het huis in no-time en dan hoeft het brood nog niet eens in de oven te staan. Stiekem een bierbrood bakken zit er met deze mix dan ook niet in. Het brood is luchtig en heeft een fijne structuur, wat niet onderdoet voor een brood met gist in plaats van bier. Uit het brood haal je 10 dikke of zo’n 14 dunne plakken brood. 
 
Dennis is nog steeds op zoek naar lekkere biertjes die de mixen compleet maken. Ieder biertje heeft zijn eigen unieke smaak, die het brood net weer een beetje anders maken. Er is dus ook geen brood het zelfde met een bierbrood mix van Dapeppa. Mocht je het brood met jou favoriete biertje proberen, laat het ze dan vooral weten! Hoe meer smaken en combinaties, hoe interessanter het volgens mij wordt.
 
Hoewel ik als vrouw dit brood een echte aanrader vind, is het een leuk cadeautje voor vaderdag aankomende zondag. Verpakt in een stoere verpakking en met een favoriet biertje verras je binnen no-time iemand met een lekker brood! Het mannelijke deel van mijn testpanel kon zich hier goed in vinden overigens!
 

Alles op een rij:

Merk: Dapeppa
Aantal: 1 mix voor bierbrood (verkrijgbaar in drie smaken)
Waar: Via ikwildapeppa.nl of klik hier voor de verkooppunten
Prijs: €5,95
Cijfer: 8
 
Met dank aan Dapeppa voor het toesturen van de bierbrood mixen.
Print Friendly, PDF & Email
3 Responses to “Getest: Dapeppa mix voor bierbrood”
  1. Dennis says:
    • HandmadeHelen says:
  2. Helma says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.