Fudge met noten

Voor de foodblogswap van april werd ik gekoppeld aan Danielle van food, love and hapiness. Naast heerlijke recepten schrijft Danielle ook over lifestyle. Oorspronkelijk wilde ik de taartlollies (ook wel pop tarts genoemd) maken met een zoete en hartige vulling maken, maar mijn bladerdeeg wilde absoluut niet meewerken. Vele mislukkingen later bedacht ik me dat dit best eens aan mijn oven kon liggen. Het is een combi magnetron die veel gebruikt wordt en dus ook wat sneller slijt dan gebruikelijk zou zijn.. Gelukkig staat er genoeg lekkers op Danielle’s blog, dus op naar een ander recept!

Fudge is een heerlijke traktatie die ik al eens eerder heb gemaakt, toch sprak het recept wat Danielle leende van foodbandits me wel aan. Naast de heerlijkheid van fudge gaan er in dit recept ook noten. Yum! Op de foto van Danielle zag o.a. stukjes pistache die alleen al qua kleur de fudge tot een hoger level tillen.. Ik heb het iets eenvoudiger gehouden en koos voor hazelnoten. Niet alleen lekker, maar er stond nog een flinke zak in de kast van de ‘hazelino’s’ die je binnenkort op mijn blog zult zien verschijnen.

Wat heb je nodig:

– 350 gram pure chocolade
– 1 blikje gecondenseerde melk
– 30 gram roomboter
– 150 gram ongezouten noten, je kunt een mix van noten nemen maar ik nam hazelnoten
– Snuf zout 
 

Bereidingswijze

Verwarm in een pannetje de gecondenseerde melk met de chocolade, roomboter en het snufje zout tot je een egale donkere massa hebt en alles gesmolten is. Zet het vuur niet te hoog en roer regelmatig door het mengsel. Zelf vind ik het altijd prettig om dit zo langzaam mogelijk te doen, chocolade en gecondenseerde melk branden snel aan wanneer je een te hoog vuur gebruikt.
 
Pak een kleine vierkante bakvorm of ovenschaal van 20x20cm en spray deze met wat bakspray in om best bakpapier te laten plakken. Bekleed de vorm met bakpapier en maak alvast wat ruimte in de koelkast. Wanneer het mengsel egaal is roer je de noten door de fudge en roer je dit goed door. In eerste instantie dacht ik teveel noten te hebben maar na wat omspatelen van het mengsel bleek dit maar schijn. Vul de beklede bakvorm met de fudge en laat dit zo’n 4 uur opstijven in de koelkast en snijd het daarna in blokjes.

Ben je benieuwd wie er nog meer gefoodblogswapped hebben? Volg dan @foodblogswap op twitter. Zelf ben ik ook op twitter te vinden als @HandmadeHelenNL. Marijke van MarijkeKookt heeft iets van mijn blog gemaakt.

Print Friendly, PDF & Email
One Response to “Fudge met noten”
  1. Food Love and Happiness says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.