Frambozen mascarpone glaasjes met mosterd

Bij een dessert of no bake cheesecake denk je vast niet aan mosterd. Ik deed dat in eerste instantie ook niet! Op het ‘all you need is food’ evenement van Kroon op het werk, ontmoette ik Harry D Lalousis, de mosterd sommelier van Maille. Samen met Barbara van babsjuh.com gingen we aan de slag om in een blackout (de stroom hield er even een poosje mee op) onder begeleiding van de telefoon zaklampen zelf mosterd te maken!
 
Met Harry maakte ik een zoetere mosterd, met frambozen en basilicum. Heerlijk! Het potje was dan ook zo leeg hier. De combinatie mosterd en framboos zou ik eerder nooit gelegd hebben op die manier. Toen ik van de maille challenge hoorde, moest ik dan ook wel mee doen met een zoete inzending! E voila, de frambozen mascarpone glaasjes met mosterd werden geboren. 
Frambozen mascarpone glaasjes met mosterd | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor 4 personen
– 125 gram mascarpone
– 25 gram poedersuiker
– 100 ml slagroom
– 1 el kristalsuiker 
– ¾e tl maille honing mosterd
– 2 el gepureerde frambozen (door een zeefje gehaald)
– 80 gram verkruimelde roomboter koekjes
– Frambozen ter decoratie
 

Bereidingswijze

Verkruimel de koekjes en verdeel deze over de glaasjes, stamp ze niet te stevig aan maar zorg wel voor een egale laag. Roer dan de poedersuiker door de mascarpone en voeg hier de maille honing mosterd aan toe. Klop de slagroom lobbig als yoghurt met de eetlepel kristalsuiker. Mix de mascarpone hier kort door heen en voeg dan de gepureerde en gezeefde frambozen toe.
 
Vul een spuitzak of ziplockzak met de frambozen mascarpone en spuit bovenop de koek kruimels een mooi laagje. Decoreer met een framboos en serveer!
 
In verhouding gebruik je weinig mosterd en weinig suiker. Toch is het heerlijk zoet met een kleine tinteling achter op je tong, door de mosterd. Laat het idee je vooral niet afschrikken en probeer zelf eens te experimenteren met mosterd!
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Frambozen mascarpone glaasjes met mosterd”
  1. Mijntje says:
  2. HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.