Amandel rotsjes

Het is weer tijd voor een high tea recept! De maand is nog niet helemaal om, maar begin deze maand in Londen proefde ik bij Carpo heerlijke amandel rotjes en bedacht ik me dat dit perfect zou passen bij een high tea. Of hoe de Engelsen het noemen.. afternoon tea! 
 
We kennen natuurlijk allemaal de pindarotsjes, heerlijk om van te snoepen. Deze rotsjes worden je nieuwe favoriet. Ik ben dol op pure chocolade, maar het kan ook goed met witte chocolade of met melk chocolade. De amandelen in de rotsjes van Carpo hadden een vliesje en hele amandelen, mocht je hele amandelen te groot vinden, halveer ze dan in de lengte.
Amandel rotsjes | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 150 gram ongezouten amandelen (evt. met vliesje)
– 200 gram chocolade naar keuze (ik nam melk)
 

Bereidingswijze

Het maken van de rotsjes is zo gedaan, het wachten tot de hoopjes amandelen en chocolade weer hard zijn duurt dan ook het langst. Wanneer je de chocolade goed tempereert hoeven ze niet in de koelkast hard te worden en smelten ze niet wanneer je ze vast pakt.
 
Rooster eerst de amandelen voor wat extra smaak. Verwarm de oven voor op 175 graden en verdeel de amandelen over een bakplaat. Zet de amandelen ongeveer 10 minuten in de oven en laat ze daarna goed afkoelen.
 
Begin dan met het smelten van de chocolade. Dit gaat het makkelijkst au bain marie. Zet hiervoor een pannetje met een laagje water op het vuur. Er bestaan speciale pannetjes voor het smelten van chocolade, maar je kunt ook schaal nemen die op het pannetje past. Breng het water aan de kook maar zorg dat het water het schaaltje niet raakt en zet het vuur daarna wat lager. 
 
Hak de chocolade fijn en leg 2/3e (ongeveer 140 gram) van de chocolade in het schaaltje. Laat dit langzaam smelten. Roer daarna de overgebleven chocolade hier door tot ook dit gesmolten is. Voeg de amandelen toe en roer het geheel door tot alle amandelen een chocolade laagje hebben. Zet een bakplaat of dienblad met bakpapier klaar en maak ongeveer 15 hoopjes van je mengsel. Dit is iets minder dan een halve eetlepel. Zet het weg op een niet te warme plek tot de chocolade weer gestold is. Bewaar de rotsjes in een afgesloten trommel.
 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.