Zombie vinger koekjes

Wat vliegt de tijd! Het is al weer bijna 31 oktober en dus tijd om te griezelen met wat baksels! Dit jaar begin ik met wat zombie vinger koekjes, die al tijden op mijn Halloween lijstje stonden. Eigenlijk wilde ik ze vorig jaar al bakken, toen ik de skelet koekjes en spinnen koekjes met jullie deelde. Wil je met deze koekjes extra griezelen? Serveer ze dan met een bakje rode jam, zodat je de vingers in wat ‘bloed’ kan dippen.
 
Binnenkort deel ik nog een paar halloween baksels met jullie, zodat we ook dit jaar lekker kunnen griezelen!
Zombie vinger koekjes | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor 30 koekjes
– Hele amandelen met vel
– Optioneel, rode jam bij het serveren
 

Bereidingswijze

Maak voor de koekjes het koekjesdeeg, zoals in de ingrediënten lijst gelinkt is. Dit is mijn vaste recept voor suikerkoekjes en werkt ook goed met dit soort recepten. Laat het deeg koelen en verdeel het daarna in gelijke bolletjes. Rol deze tot een langwerpige worst en vorm de knokkels voor de vingers. Zorg dat je deeg niet te dik is, het zakt iets uit waardoor het wat grovere vingers worden dan je in eerste instantie maakt. Snij met een mes wat streepjes op de knokkels en druk de amandelen in het koekje als nagel. Leg de koekjes minimaal een half uur in de koelkast om wat op te stijven.
 
Bekleed dan een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bak de koekjes dan in ongeveer 15-18 minuten gaar, tot ze licht beginnen te kleuren.  Laat ze volledig afkoelen voor je ze van de bakplaat afhaalt.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.