Geboorte cupcake topper

Nee ik ben niet in verwachting! Maar mijn zusje wel! Ik word dit jaar dus voor het eerst tante. Deze geboorte cupcake topper maakte ik dan ook al voor ik überhaupt wist dat ik tante zou worden! Het leek me namelijk een leuk idee om wat geboorte of babyshower ideetjes uit te werken, naast de it’s a boy/girl cupcakes
 
Deze toppers kunnen natuurlijk op veel meer dan alleen cupcakes. Wat dacht je van deze ooievaars als topper op een suikerkoekje? Of als plakkaten op de zijkant van een fondant taart? Helemaal af issie natuurlijk met een streepje als oog op het hoofd van de ooievaar.

Ooievaar koekjes | HandmadeHelenWat heb je nodig:

– Fondant in wit en oranje
– Cirkel en druppelvorm uitstekers
– Deegroller
– Scherp mesje
– Eetbare stift 
– Cupcakes naar keuze
 

Hoe maak je het

De grootte van je uitstekers bepaald natuurlijk hoe groot je topper wordt. Voor een koekje of cupcake hou ik zelf graag maximaal 5cm diameter aan. Voor het hoofdje van de ooievaar gebruikte ik de achterkant van een klein spuitmondje.
 
Maak een witte cirkel als basis. Maak dan met witte fondant een draagzak waar de baby in ligt. Ik nam hiervoor een druppelvorm waar ik een kleinere variant voor gebruikte om de lus te maken. Plak deze met een heel klein beetje water op de basis cirkel. Steek dan drie cirkeltjes uit voor de knoop en een grotere voor het hoofd. Maak ook alvast met de oranje  fondant een dunne lange maar puntige strook voor de snavel. 
 
Plak dan met een heel klein beetje water boven de draagzak de snavel met daaraanvolgend het hoofdje en er bovenop de cirkels voor de knoop. Maak het af met een oogje met de eetbare stift. Deze kun je van diverse merken en in diverse kleuren kopen in bakwinkels.
 
Laat de toppers een nachtje aan de lucht drogen voor een stevig resultaat. Op die manier blijft het als schildje staan op een cupcake met toef. Liever op een koekje of cupcake zonder toef? Verwerk de topper dan zonder het eerst te laten drogen. Op die manier kun je het makkelijker vormen naar de cupcake of het koekje.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.