Bruidspaar cupcakes

Bij de cupcakes die ik voor het zilveren huwelijksfeest gemaakt heb, was het leuk om speciaal voor het paar een aparte cupcake te hebben. Wat is er dan leuker om een heuze bruidspaar cupcakes te hebben? De bruidspaar cupcakes vielen in ieder geval erg in de smaak.

Moeilijk? Nee! Sterker nog, je kunt eindeloos variëren door gebruik te maken van glanspoeders, structuurmatjes of met royal icing meer detail aan te brengen op de bruidsjurk. Maar ook bij de bruidegom kun je eindeloos variëren  denk alleen al aan de kleuren, de keuze voor de strik (stropdas, vlinderdasje e.d.) of een leuk streepdesign zoals je tegenwoordig vaak in pakken ziet! Hier heb ik gekozen om de knopen en strik te tekenen met mijn foodstift, maar dit kan natuurlijk ook met fondant.

 

Zelf heb ik een cirkel uitsteker set op ebay gekocht. Hij koste slechts 2 euro en heeft 6 uitstekers in verschillende maten. Niet alleen een gladde kant, maar iedere uitsteker heeft ook een geribbelde kant om te steken. Multifunctioneel dus in dit geval!
De uitstekers zijn van plastic, maar houden prima hun vorm en zijn goed in een warm sopje schoon te krijgen. De vierkante versie heb ik daarom ook maar besteld.

Wat heb je nodig:

– Cupcakes met een laagje botercrème (al kan het ook prima zonder!)
– Witte fondant
– Zwarte fondant
– Mesje
– Cirkel en een hart uitsteker’
– Foodstift 

De basis voor beide ’toppers’ is een cirkel. Het mooie aan zo’n set is dat je een formaat kan kiezen wat bij je cupcake past. Voor de bruid is dit een rozige fondant gemixt met iets oranje (het mooist zou zijn fondant met ivoor kleur, dit kleurtje heb ik dan ook maar besteld uiteindelijk). Met witte fondant maak je wederom een rondje van dezelfde diameter. Zoek bij deze diameter een hartjes uitsteker, of snijdt met de hand een mooie vorm bruidsjurk. Voor je dit doet zou je ook gebruik kunnen maken van reliëf matjes of rollers.
Plak de jurk met iets water op de basis cirkel en maak hem af met een ketting naar keuze, bijvoorbeeld de mini pareltjes.

De basis voor de bruidegom was zwarte fondant. Met de onderkant van de hartjes uitsteker heb ik een V hals gemaakt, die ik later met een stukje uitgesneden witte fondant heb ingevuld. Je kunt hier ook een vierkante uitsteker voor gebruiken, maar waarom moeilijk doen als je het hart nog hebt liggen!? Door dit goed tegen elkaar aan te leggen en aan de bovenkant wat te wrijven ontstaat er uiteindelijk weer één geheel. Om de naadjes straks goed weg te werken, leg je de boord van het jasje iets over het witte stukje heen. Wat ik zelf heb gedaan is met pen verschillende malletjes maken van een boord.

 Wanneer je tevreden bent over je boorden, plak je deze ook met iets water op de overgang van de witte naar de zwarte fondant. Laat dit dan goed drogen voor je met een foodstift de knopen en strik tekent. Je kunt natuurlijk ook hiervoor gebruik maken van een strik van fondant of zwarte kleine bolletjes fondant, die dienst doen als knopen.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.