Getest: Koopmans mix voor havermout appeltaart

Koopmans heeft in het laatste halve jaar twee bakmixen in de schappen gebracht met havermout. Een heerlijke variatie in bakmixen vind ik zelf, waar in Nederland steeds meer vraag naar lijkt te zijn. Allereerst is er de mix voor havermout koekjes, die je goed als basis kunt nemen en daarna  zelf chocolade of rozijnen toe te voegen. Afgelopen maand ontving ik een mix voor havermout appeltaart om te testen. 
 
Heel slim van Koopmans is dat zij direct bij de lancering van deze mix, op hun website al wat variaties hebben gezet. Wat dacht je van een havermout taart met room en rood fruit? Bananen en chocolade? Of eentje met peren en kokos? Voor iemand die een lekkere taart wil bakken, maar niet ‘from scratch’ wil beginnen is het dus een mooie basis mix.
Getest: Koopmans havermout appeltaart | HandmadeHelen

Hoe smaakt het

De smaak van het deeg heeft wat weg van een volkoren digestive biscuitje, vol en robuust van smaak. Op de achterkant van het pak wordt als tip gegeven om wat mix te gebruiken door de appels, zodat deze het vocht opnemen. Zelf heb ik hier custard poeder voor gebruikt, dit gebruik ik in al mijn appeltaarten en vind ik zelf lekkerder smaken. Je zou natuurlijk ook wat paneermeel op de bodem kunnen strooien van je taart.
 
Mijn vorm was iets te groot voor deze taart, waardoor ik zelf wat kruimels heb bijgemaakt. Iets wat ik niet zou verwachten bij een bakmix. Ik raad dan ook aan om een kleiner maatje springvorm te nemen dan op de verpakking staat, zodat je naast een goede bodem en zijkanten ook genoeg kruimels als topping hebt.
Getest: Mix voor appeltaart van koopmans | HandmadeHelen
Voordelen:
– Je kunt bij het maken van deze taart je deegroller in de kast laten
– De taart is minder zoet dan een gewone appeltaart
Nadelen:
– Je moet zelf nog boter, appels en een ei toevoegen
– Geen aparte mix voor de kruimels
– Persoonlijk vond ik het deeg wat aan de zoute kant
 
Het is een leuke twist op een heerlijke taart. Ik denk dat je deze taart prima zonder mix kan maken wanneer je graag bakt, bijvoorbeeld door wat havermout grof te malen en in je appeltaart deeg te verwerken. Wanneer je niet zo heel vaak bakt is dit een goede mix om te gebruiken. Mijn testpanel vond het een geslaagde variatie en vond de wat zoute smaak overigens meevallen. 
 

Alles op een rij:

Merk: Koopmans
Aantal: 1
Waar: Diverse supermarkten
Prijs: €1,49 (Adviesprijs)
Cijfer: 7
 
Koopmans stuurde mij deze mix en een bakblik toe om te testen.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.