Getest: Koopmans yoghurtcake

Afgelopen maand kreeg ik post van Koopmans, eerst een pakje yoghurt met de boodschap dat ik ‘aan de bak’ ging binnenkort. Niet lang daarna kwam de verpakking voor yoghurtcake. Nadat ik het op instagram deelde, kreeg ik vaak de vraag hoe de cake smaakt. Niet alleen zij waren nieuwsgierig, ik ook! Tijd dus om hem te testen!
 
Het bakken met yoghurt is geen vreemd gegeven, zo kun je diverse yoghurt baksels vinden op mijn blog. Bijvoorbeeld deze citroen yoghurt cake en deze yoghurt taart met aardbeien. Het geeft een beetje extra frisheid en in het geval van deze cake vervangt het de boter of olie die je normaal in een cake toevoegt.
Getest Koopmans yoghurtcake | HandmadeHelen

De cake

De yoghurtcake smaakt goed, het vleugje citroen is ook goed te proeven. Qua textuur heeft de cake zelfs iets weg van hotelcake. Dat bracht zeker herinneringen van vroeger boven. De cake is, ondanks het vleugje citroen, goed te personaliseren, wat dacht je van een extra glazuur laagje, toevoegen van blauwe bessen of een heerlijke dot slagroom met vers zomerfruit. Toch had het vleugje citroen wat mij betreft ook voor vanille vervangen mogen worden. De variatie mogelijkheden waren dan net iets groter geweest.
 
In de cake wordt dus geen boter gebruikt, maar yoghurt. Koopmans geeft aan dat dit geen magere yoghurt moet zijn maar volle. De boter in de cake mis je niet en de cake is ook absoluut niet droog. Toch viel het me tegen hoe hoog de cake werd, gezien de verpakking. De instructies geven aan dat je 3 minuten op lage snelheid en daarna 3 minuten op hogere snelheid moet mixen. Ondanks dat ik mij aan de aanbevolen mix tijd hield, had dit wat mij betreft nog wel een minuutje langer gekund voor een hogere cake.
 
De verpakking geeft goede instructies over het bewaren. Zo raden ze aan de yoghurtcake in het bakblik met een theedoek, Bewaar de yoghurtcake dan ook niet in plastic of een afgesloten trommel. De bovenkant wordt namelijk wat plakkerig.Koopmans yoghurtcake | HandmadeHelen
Voordelen:
– Je voegt geen boter toe, de cake is hierdoor wat magerder dan met boter
– Je kunt met het vleugje citroen goed variëren met fruit
Nadelen:
– De cake wordt erg plakkerig aan de bovenkant
 

Alles op een rij:

Merk: Koopmans
Aantal: 1
Waar: Diverse supermarkten
Prijs: €1,39 (adviesprijs)
Cijfer: 7
 
 Met dank aan Koopmans voor het toesturen van de cakemix.
Print Friendly, PDF & Email
7 Responses to “Getest: Koopmans yoghurtcake”
  1. Daniëlle says:
  2. annette says:
  3. Beltman says:
  4. Lotte says:
    • HandmadeHelen says:
    • Stephanie Janssen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.