Hazelnoot chocolademelk
Chocolademelk drink ik het liefst in de winter. Erg leuk is ook de variatie die je er mee kunt maken. Vorig jaar deelde ik een chocolademelk met witte chocolade met jullie. Deze keer een hazelnoot chocolademelk. Een heerlijke variant op de traditionele chocolademelk.
Tijdens het heerlijke avondje mag de chocolademelk niet ontbreken!
Wat heb je nodig:
Voor 4 normale koppen
– 500 ml melk
– 30 gram suiker
– 2 el ongezoete cacao
– 60 gram hazelnoot pasta (ik nam nutella)
– Snuf kaneel
Decoratie
– Spuitbare slagroom
– Chocolade schaafsel
– Hazelnootkrokant (nougatine)
Bereidingswijze
Laat de melk met de suiker in een pannetje goed verwarmen naar niet koken. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Voeg dan de cacao, kaneel en hazelnootpasta toe en roer met een garde tot je een egaal mengel hebt en laat dit net niet tegen de kook komen.
Als decoratie heb ik een laag slagroom gebruikt met daarover waar hazelnootkrokant (nougatine) en chocolade schaafsel of vlokken. Mijn hazelnootkrokant koop ik in Duitsland, maar in Nederland heeft verkoopt o.a. Dr.Oetker dit als nougatine.
Ik heb gemerkt dat slagroom uit een bus mooier blijft zitten op een warm drankje dan zelfgeklopte slagroom. Mocht je dus deze drankjes stijlvol willen serveren, raad ik je aan een bus te gebruiken.
4 Responses to “Hazelnoot chocolademelk”
Leuk, heb vandaag ook een chocolademelk receptje online. Proost!
Die van jou klinkt ook heerlijk! Proost!
Ziet er lekker uit! Vanmorgen hardgelopen, dus vanavond tijd voor chocolademelk! 🙂
Goed bezig!