Hazelnoot chocolate chip koekjes

Al eerder vertelde ik over mijn enthousiasme voor de Duitse supermarkt, een walhalla voor de thuisbakker! Ik ga zo’n 3x per jaar even over de grens shoppen voor dingen die hier moeilijker te krijgen zijn of een stuk prijziger zijn. Zo koop ik er graag diverse soorten bloem, chocolate chips die speciaal voor bakken zijn, gelatine in poedervorm, gist, ahornsiroop, vanille pasta en gemalen vanille poeder, diverse noten, zaden en pitten zowel heel als gemalen. Het ligt een beetje aan de supermarkt die je bezoekt, maar zelfs onderling in supermarkten verschilt de prijs. Qua ingrediënten is de Kaufland stiekem wel mijn favoriet.
 
Naast gemalen amandelen (amandelmeel) verkopen ze in de meeste supermarkten ook gemalen hazelnoten. Toen ik het recept voor amandelkoekjes zal op chickslovefood wist ik al snel hoe ik de basis van dit recept wilde gebruiken. De gemalen amandelen maakten plaats voor gemalen hazelnoten en als extra voegde ik chocolade stukjes toe. Het zijn na het bakken zachte koekjes, die na het afkoelen veranderen in heerlijke brosse koekjes. Het is makkelijk om te maken en het deeg is ook nog eens goed in te vriezen.
Hazelnoot chocolate chip cookies | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor zo´n 22 koekjes
– 100 gram bloem
– 100 gram gemalen hazelnoten
– 100 gram rietsuiker
– 150 gram koude boter
– Snuf zout
– 1 eidooier
– 100 gram chocolate chips
– Wat extra rietsuiker 
 

Bereidingswijze

Het deeg voor deze koekjes is prima te maken met de hand. Meng de bloem met de gemalen hazelnoten, suiker en zout even goed door elkaar. Voeg dan de koude boter in kleine blokjes toe. Meng dit mengsel met je vingertoppen tot een kruimeldeeg waarbij de boter goed verdeeld is. Voeg dan de eidooier toe en kneed het tot een egaal deeg. Voeg als laatst de chocolate chips toe en meng deze er egaal door heen. Verpak het deeg als platte schijf en laat het ongeveer een uur koelen in de koelkast.
 
Verwarm dan de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier. Vorm van het deeg zo’n 22 balletjes, die je iets plat drukt voor je ze op de bakplaat legt. Hou wat ruimte tussen de koekjes, ze zullen een beetje spreiden, maar niet heel erg veel. Bestrooi ze met wat extra rietsuiker en bak ze dan 16 tot 18 minuten op 175 graden Celsius. Laat ze na het bakken afkoelen op de bakplaat tot ze stevig genoeg zijn om ze te verplaatsen naar een rekje. Bewaar ze in een luchtdichte trommel.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.