Kerst cupcakes

Dat je met iets simpels iets heel leuks kunt neerzetten liet ik gister al zien met de kerstbal koekjes. Deze kerst cupcakes vallen ook in deze categorie. Vaak kun je iets leuks al met heel weinig bereiken. Met het oog op de drukte voor de feestdagen zijn makkelijke ideeën en recepten die je goed kunt voorbereiden natuurlijk ook niet weg!
 
Ik maakte deze cupcakes voor de high tea op mijn werk, waarbij iedereen iets lekkers mee nam. Van heerlijke hartige items, tot zoet. Om deze mini cupcakes extra feestelijk te maken nam ik mini cupcake papiertjes van Wilton. Ik gebruikte ze ook al voor de oreo kerst truffels en geven net dat beetje extra tijdens de feestdagen.
Kerst cupcakes | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor zo’n 30 mini cupcakes
– 125 gram boter
– 125 gram suiker
– 2 eieren maat L
– 125 gram bloem
– 5 gram bakpoeder 
– ½ tl vanille extract
– 30 ml melk
Decoratie 
– Groene fondant (ik gebruikte americolor leaf green)
– Mini uitsteker van een hulst blaadje
– Rode eetbare pareltjes
 

Bereidingswijze

Begin met het maken van de hulstblaadjes van fondant. Dit kan prima al een paar dagen van te voren, omdat het prettig is dat ze aan de lucht wat kunnen drogen. Op die manier behouden ze straks mooi hun vorm en gaan ze niet slap hangen. Ik nam een plunger cutter, waarbij je direct een afdrukje kunt maken in je blaadje.
 
Verwarm dan oven voor op 170 graden Celsius. Mix de boter luchtig en voeg beetje bij beetje steeds wat suiker toe. Voeg dan een voor een het ei toe en mix tot dit goed is opgenomen en het er luchtig uit ziet. Meng de bakpoeder met de bloem en roer dit goed door, zodat de bakpoeder alvast goed verspreid is. Voeg dit in twee gedeelten toe aan het boter en ei mengsel en mix dit even kort tot het egaal gemengd is. Voeg als laatst de melk en vanille extract toe en mix het geheel kort tot een egaal mengsel. Bak de mini cupcakes zo’n 15 tot 18 minuten goudbruin en gaar, tot een prikker er schoon uit komt.
 
Mix dan het halve recept voor Swiss meringue botercrème, zoals aangegeven in het bericht wat ik in de ingrediëntenlijst heb gelinkt. Voor de hoeveelheid cupcakes is een half recept echt voldoende. Spuit met een open stervorming spuitmondje (ik nam mijn wilton 1M) een toef, die je tot een lage toef draait. Zet hier twee hulstblaadjes in en leg hier een rood eetbaar pareltje bij, als besje. 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.