Kerstkoekjes: Rudolph the rednose reindeer

Kerst komt dan nu echt dichtbij. De afgelopen week heb ik daarom ook veel koekjes gebakken, waarvan ik deze Rudolph the rednose reindeer graag met jullie wil delen! Het recept staat al op mijn blog, dit kun je hier vinden.

Op pinterest zag ik een afbeelding van deze Rudolph koekjes voorbij komen. Al snel wist ik dat ik deze koekjes wilde maken! Een speciale koekjes uitsteker heb je hier niet voor nodig, het is namelijk een ‘gingerman’ uitsteker die je op de kop houdt. Decoreren kan zo uitgebreid als jij wil. Rode snoepjes neuzen, icing neuzen, speciale oogjes, simpele pareltjes, versiersels aan het gewei, noem het en het kan!

Wat heb je nodig:
– Royal icing 
– Bruine foodkleurstof
– Rode (grote) smarties
– Spuitmondje wilton nr 2 (of 3) + spuitzak
– Zwarte/donkerbruine pareltjes
 

Bereidingswijze

Wat ik heb gedaan is eerst met potlood en de uitsteker een oefen plaatje gemaakt. Hier heb ik met pen de lijntjes opgetekend zoals ik het graag wilde hebben. Nadat ik wat doorzichtig folie hierover heb gelegd ben ik met royal icing gaan spuiten over de lijntjes. Dit heb ik net zo lang herhaald, tot ik zeker was van mijn zaak en het op de koekjes durfde.
Het versieren van koekjes vind ik steeds leuker worden, helemaal nu ik spuitmondjes gebruik. Daarnaast helpt het ook dat mijn kennis van royal icing groter is dan de koekjes die ik vorig jaar maakte.

Belangrijk bij de royal icing is de 20 secondenregel. Deze dikte van royal icing is precies goed voor de lijntjes en voor het ‘inkleuren’ van de lijntjes. Wanneer je dit per koekje direct doet, krijg je ook geen lijntjes, maar bestaat het stukje icing uit één stuk. Persoonlijk vind ik dit mooier, maar smaken verschillen natuurlijk.

Op de kreadoe beurs in Utrecht heb ik een grote doos Wilton kerst uitstekers gekocht, hier zaten in totaal 18 kerst uitstekers in. Ook heb ik het blad ‘Cookie Exchange’ van Wilton meegenomen. Ondanks dat het blad engelstalig is, heb ik hier absoluut geen spijt van! Hier stonden veel royal icing technieken in, maar ook onwijs veel voorbeelden en wat koekjesrecepten.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.