Koffie ijs zonder ijsmachine

Het hebben van een ijsmachine brengt veel handigheid met zich mee. Toch kreeg ik na het kiwi ijs zonder machine de smaak te pakken en leek het me tijd om deze in een koffie variant te maken. Ik maakte al eerder koffie ijs met oreo koekjes, alleen gebruikte ik hier andere verhoudingen en bereidingswijze. Eerlijk is eerlijk, echte koffie smaakt het best natuurlijk in een ijsje!
 
Afgelopen maand kreeg ik post van Aroma Club, een nieuwe online koffie club waar je een koffie abonnement kunt afsluiten. Niet alleen voor losse bonen of gemalen koffie, ook voor cups kun je bij hen terecht. Het abonnement is niet heel goedkoop, maar dat de koffie vlak voor verzenden vers voor je gebrand wordt, is wel een hele luxe! Daarnaast ontvangen de koffieboeren dan ook een prijs die in verhouding staat tot de productiekosten. Dan betaal ik graag wat meer, voor een eerlijke koffie. De smaak is een blend van bonen uit Brazilie en Colombia, wat zorgt voor een stevige en niet te bittere koffie. Bij het openen van de vacuüm zak glanzen de bonen je tegemoet, naast heerlijk ruiken ziet het er ook smakelijk uit. Het instap abonnement bedraagt €13,50 per maand voor 350 gram koffiebonen, dit is goed voor ongeveer 40 kopjes koffie.
Koffie ijs zonder ijsmachine | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 500 ml slagroom
– 395 ml gecondenseerde melk
– 100 ml afgekoelde sterk gezette koffie of espresso 
 

Bereidingswijze

Het maken van de koffie gaat dus zonder ijsmachine en is erg simpel. Zet als eerst een flinke kop sterke koffie of espresso en laat dit volledig afkoelen. Roer dit samen met de gecondenseerde melk tot een egaal mengsel en zet dit in de koelkast tot je er aan toe bent het te gebruiken. Klop in een grote kom de slagroom tot bijna stevig en voeg daarna met een dun straaltje het gecondenseerde melk en koffie mengsel door de slagroom, terwijl je blijft mixen. Dit kan goed met een handmixer, maar ook een staande mixer werkt kan goed voor dit ijs. Blijf mixen tot je een egaal mengsel hebt.
 
Neem een ruime diepvries bestendige bak van ongeveer anderhalve liter. Vul deze met het mengsel en zet dit minimaal 4 uur in de vriezer. Mocht je met het ijs wat willen variëren, voeg dan eens chocolade saus toe en marmer dit of meng er stukjes caramel door voor je het laat bevriezen. 
 
Met dank aan Aromaclub voor het toezenden van een zakje koffiebonen.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.