Review: Limonade, fris & snacks

Dat deze zomer nog niet helemaal is, wat we hadden gehoopt blijft zonde. Toch zijn er ook deze zomer genoeg recepten die je dat extra beetje zomervreugde kunnen geven! Het boek Limonade, fris & snacks van Tove Nilsson is hier een goed voorbeeld van. Pagina’s gevuld met heerlijke limonades, frisdranken en bijpassende snacks. Al glimlachend bladerde ik het boek nieuwsgierig door, volgens mij is er namelijk geen boek als deze! De theorie wordt goed afgewisseld met recepten en hoe ingewikkeld het me ook lijkt, ik durf het zeker aan om dit zelf te gaan doen!
Limonade fris en snacks | HandmadeHelen
Het boek bevat dus veel theorie over het maken van de koolzuurhoudende drankjes en verschillende manieren waarop je dit kunt maken. Ik draai mijn hand vaak niet om voor een uitdaging, maar het lijkt me wel erg spannend! Gelukkig stelt Tove je gerust, door te vertellen dat het daar ook wel eens mis ging. Het hele plafond zat onder de prut… fles geëxplodeerd! Van fouten leer je en Tove geeft dan ook handige tips om haar fouten niet te maken. Hoewel het fermenteren me lokt, denk ik dat ik de eerste recepten wat simpeler hou. Zo kun je ook koolzuurhoudend water gebruiken voor frisdrank. Ik heb natuurlijk al eens zelf blauwe bessen limonade gemaakt, maar er staan nog veel meer varianten in dit boek.
Limonade fris en snacks | HandmadeHelen

Hoe werkt het boek

Het boek is simpel ingedeeld, met slechts een paar hoofdstukken. Zoals de inhoudsopgave laat zien staan de snacks niet bij elkaar. In ieder hoofdstuk vind je naast de drankjes dus ook hartige en zoete snacks die goed bij de drankjes passen. Wat dacht je van popcorn, dipsausjes of zelf de heerlijkste smaken chips maken?
 
Het boek begint met een goede basis aan informatie voor het maken van drankjes. Ook worden alle hoofdstukken worden met een volledige bladzijde aan informatie ingeleid. Zo weet je meteen wat je kunt verwachten en krijg je de nodige theoretische uitleg om aan de slag te gaan. Hoe verder je het boek in duikt, hoe ingewikkelder en spannender de recepten worden.  
limonade fris en snacks | HandmadeHelen

Layout en fotografie

Grafisch is het boek erg mooi. Zo zijn er prachtige pagina’s met kleurenfoto’s die je doen watertanden naar dat frisse drankje of die snacks die in het boek worden beschreven. Het enige nadeel wat ik kan bedenken, is dat niet ieder recept een eigen foto heeft en de foto’s in recepten wel worden aangehaald, maar dit niet op de foto vermeld is. Al zijn er natuurlijk genoeg drankjes die qua kleur wat van elkaar weg hebben.
Limonade fris en snacks | HandmadeHelen
Het boek telt 120 pagina’s en is verkrijgbaar voor €17,50. Enthousiast geworden? Bekijk/koop het boek dan via onderstaande link. Hiermee help je HandmadeHelen een beetje.
 
[bol_product_links block_id=”bol_578008e222ccf_selected-products” products=”9200000056953625″ name=”fris” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
 
Met dank aan uitgeverij Good Cook voor het toezenden van een recensie exemplaar. 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.