Op bezoek: Londen Piccadilly

Vorige week maakte ik een city trip naar Londen Piccadilly met Barbara. In januari deelden we allebei een recept met Maille mosterd, waarmee we meededen aan aan de Maille mosterd challenge. Ik won niet, maar Barbara van Babsjuh wel! We ontmoetten elkaar voor het eerst na veel twitter gekletst op het food event van Kroon op het Werk, waar we in het donker onze eigen mosterd maakten. Daar maakten we de deal dat we samen zouden gaan als eens van ons de challenge zou winnen.
 
De reis was best spannend, allebei nog nooit in Londen geweest en ook nog nooit gevlogen. We gingen dan ook goed voorbereid op pad. Van te voren bestelden we travelcards, waarmee je in al het openbaar vervoer kunt stappen zonder ook maar wat extra’s te hoeven betalen. Naast handig, ook een geweldige manier om de grote stad te bekijken zonder in een toeristen tourbus te stappen. Zo kom je met bus 139 langs Abbey Road en gaat bus 12 langs Buckingham Palace heb ik me laten vertellen.London Picadilly | HandmadeHelen

Het hotel

Op donderdag kwamen we aan in onze villa, een beetje luxe is nooit weg, waardoor Barbara een mini villa boekte bij Urban Villa in Brentford. Met een klein keukentje, fijne badkamer, winter balkon en supermarkt aan de overkant waren er van alle gemakken voorzien. Hoewel we als foodies  niet in restaurants hebben gegeten, aten we heerlijk Engels in onze villa. Als ontbijt natuurlijk toast met bacon en scrambled eggs (we lieten de worstjes, black pudding en bonen voor wat het was haha) en aten we voor het eerst een crumpet! Heerlijk met wat maple syrup, suiker of stroop.
English breakfast hotel | HandmadeHelen

Foodie heaven in Piccadilly Circus

Vrijdag morgen vertrokken we met veel enthousiasme richting underground station Piccadilly Circus, in de wijk Piccadilly, waar de Maille Boutique is gevestigd in de Piccadilly Arcade. De boutique zit in een prachtig gebouw met een boog, wat de doorgang is voor allerlei kleine boutiques. We zouden een rondleiding krijgen door Piccadilly van Harry, de mosterd sommelier van Maille. Hij nam ons mee naar allerlei verscholen schatten die je als foodie in Londen wil zien. Hoewel bourough market op mijn lijstje stond, is Piccadilly een toffe wijk voor foodies.
Maille boutique London | HandmadeHelen
Naast de bijzondere plekjes, mochten we ook rondkijken in de boutique. De mensen in de boutique zijn onwijs vriendelijk, willen je alles uitleggen en proeven mag ook bovendien. Zo proefden we de nieuwe zomerlijn, met een mosterd waar wortels, olijven en in de roze mosterd bietjes verwerkt zijn. Helaas voor ons zijn ze niet in Nederland te verkrijgen, foodie heaven wanneer je van mosterd houdt! We namen een potje mosterd mee, vers van de tap.
Carpo London

Zoetigheid in Piccadilly

Met Harry dronken we een freddo cappuccino bij Carpo, het Griekse koffie tentje waar je koffie gedronken moet hebben in Londen. Naast heerlijke koffie vind je er ook noten, gedroogd fruit en chocolade! Er zijn twee tafeltjes, maar er hangt een luxe en toch ook erg relaxte sfeer. Harry stond er op dat we een stukje halva proefden. Qua uiterlijk heeft het wat weg van nougat, maar de smaak en structuur is heel anders! Gemaakt van sesamzaad pasta is het erg brokkelig maar heerlijk zoet bij de koffie.
 
We bezochten onder andere Ladurée in de Burlington Arcade in Piccadilly. Ik wist niet dat ze naast Parijs ook een klein winkeltje met macarons in Londen hadden. Met klein bedoel ik ook echt klein, een smal gangetje met een etalage vol macarons waarbij de binnenkant van het winkeltje volledig in goud gehuld was. Ik proefde een heerlijke koffie macaron, terwijl Harry en Barbara voor wat minder veilig gingen.
Laduree London | HadmadeHelen
Ook gingen naar de Whiskey shop en proefden daar een whiskey likeur met wat sinaasappel en chocolade tinten. Een onwijs vriendelijke man met een licht Schotse tongval vertelde ons wat meer over de whiskey en we keken ondertussen onze ogen uit. Zoveel soorten whiskey verzameld in deze shop! Daarna gingen we de wereld van de kaas in bij Paxton & Whitfield. Bij binnenkomst ruik je maar één ding: de geur van blue stilton. Je kunt er zoveel soorten kaas kopen als je je kan bedenken. We proefden er een speciaal stukje geitenkaas, wat was gekookt en qua looks en smaak wat leek op fudge. 
Paxton & Whitfield London | HandmadeHelen
Ook nam Harry ons mee naar een Japanse zoete winkel Minamoto Kitchoan. Het zoete klinkt wat dubbel, zo verwerken ze ook rode bonen, zoete aardappel en allerlei andere jelly achtige ingrediënten in hun snoep. Voor mij niet weggelegd, maar erg leuk om de winkel tegen te komen. Het ziet er zo interessant en kunstig en tegelijk wat onwerkelijk uit om daadwerkelijk op te eten.
Minamoto Kitchoan | HandmadeHelen

Royal shopping

Save the fancy best for last! Harry vertelde ons aan het begin al kort over Fortnum & Mason, de winkel waar the Queen herself haar boodschappen ook laat halen. Het oogt vrij luxe, maar met alle toeristen die graag een glimp van de luxe willen zien voelde het absoluut niet ongemakkelijk. De winkel is in een paar etages en hoeken verdeeld. Zo zit er beneden een slager, visman en een dranken gedeelte terwijl je boven kunt verstoppen tussen de thee en koffie, honing en zoetigheid! Een paar dagen na ons bezoek zag ik via twitter dat we net HRH the Prince of Wales, Charles zijn misgelopen.. bummer!
Londen Picadilly Fortnum & Mason | HandmadeHelen
Op zaterdag stapten we in de bus 139 vanaf Waterloo richting Abbey Road, het bekende stukje zebrapad waar de Beatles hun cover schoten. Mijn vader is een Beatles liefhebber die ik met een foto van Abby road behoorlijk jaloers kreeg! Wanneer je bij Waterloo rijdt zie je overigens een stukje Londen eye en big Ben. Op de terugweg vanaf Abbey road zijn we op de befaamde Oxford street uitgestapt om te shoppen. Er staat nog zoveel op mijn to see lijstje, dat ik zeker nog eens naar Londen ga!
 
Met dank aan Barbara van Babsjuh.com en Maille voor deze toffe trip!
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Op bezoek: Londen Piccadilly”
  1. Anne-Marie says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.