Mango framboos sherbert met kokosmelk

Wanneer de zomer echt van zich laat horen en de hoge temperaturen blijven komen, is er eigenlijk niets verfrissender dan een ijsje. Sinds mijn ijsmachine in huis staat is dit dan ook in een handomdraai gebeurd. Steeds vaker probeer ik een bepaalde smaak of soort uit, waarbij ze thuis bijna altijd met veel liefde proeven. Oké ik ben nu heel eerlijk, bijna altijd, omdat de looks er soms totaal niet uit zien, maar de smaak toch echt heerlijk is!
 
Sinds ik dus meer probeer, kwam ik ook de term ‘sherbert’ tegen. Sorbet en ijs kende ik wel, maar een sherbet is volgens mij iets typisch Amerikaans. Het is een sorbet waar je een deel zuivelproduct voor gebruikt. Kokosmelk is natuurlijk geen zuivel, maar wanneer je dit in je fruit ijs gebruikt geven ze het wel die term. Een Sherbert met kokosmelk is dan ook een ideale vervanger voor de variant met zuivel. Dit ijs is een heerlijke snack op een warme dag, of na een diner. Het is makkelijk te maken en kan zelfs wanneer je geen ijsmachine hebt. Het idee komt van de blog Creole Contessa, maar vanuit daar paste ik het recept aan naar mijn eigen smaak. Zo minderde ik flink in de suiker.
Mango framboos sherbert | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 3 rijpe mango’s
– 250 ml kokosmelk
– 140 gram suiker
– 1 tl vanille extract
– 125 gram diepvries frambozen
 
Maak de mango’s schoon en stop dit in de blender samen met de kokosmelk, suiker en vanille extract. Mix dit goed door elkaar tot een egaal mengsel, waarbij de mango volledig gepureerd is. Wanneer je een ijsmachine hebt is dit het moment om het in de machine te doen. Wanneer je een deel van de frambozen toevoegt veranderd je kleur van geel naar oranje, zoals mijn ijs. Heb je liever geel mango ijs? Voeg de frambozen dan pas na het draaien van je ijs toe. Mijn ijs was goed na zo’n 45 minuten draaien. Voeg dan de overige frambozen toe en bewaar het in de vriezer.
 
Wanneer je geen ijsmachine hebt, schep dan je ijsmengsel in een diepvriesbestendige bak, roer de frambozen er door en dek het goed af. Laat het minimaal 5 uur bevriezen.
 
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Mango framboos sherbert met kokosmelk”
  1. Anne-Marie says:
    • Helen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.