Marmercake
Inmiddels is het bijna half januari en wat heeft dit jaar al veel in petto gehad voor me! Ik begon per 1 januari aan een nieuwe baan, waardoor ik weer even in het ritme moet komen. Wennen aan de locatie, collega’s en werkzaamheden. Het bakken kwam er ook even niet van, waar ik stiekem wat van baalde. Niet alleen omdat ik het onwijs fijn vind om in de keuken te staan, het helpt me ook altijd om te ontspannen omdat ik alleen bezig ben met wat ik op dat moment doe.
Afgelopen week trok ik mijn baklade open en ben ik de puinhoop van de kerstdagen maar eens gaan opruimen. Met het chocolade smeltschaaltje in mijn handen bedacht ik dat een cake bij de koffie ’s avonds een goed plan zou zijn. Het bakken van een marmercake stond nog op mijn lijstje, misschien wat gek gezien alles wat je op de site kunt vinden. Hoewel het experimenteren met cake leuk is, sloeg ik de marmercake altijd over. Die dag was het dus tijd om dit te veranderen!
Wat heb je nodig:
– 200 gram zachte boter
– 200 gram suiker
– 1 tl vanille extract
– 4 eieren maat L
– 200 gram bloem
– 7 gram bakpoeder
– Snuf zout
– 70 gram pure chocolade
– 1 el cacao poeder
Bereidingswijze
De cake is in basis een ‘standaard’ cake. Begin daarom met het voorverwarmen van de oven op 160 graden Celsius. Bekleed ook alvast een cakevorm met wat bakpapier en vet de korte zijkanten wat in. Smelt ook de pure chocolade au bain marie, zodat deze alvast kan smelten.
Mix de boter met de suiker en vanille extract tot een romig mengsel en voeg er dan één voor één de eieren toe en mix tot ze goed opgenomen zijn. Mix dan kort de bloem, zout en het bakpoeder door het boter mengsel. Giet twee derde van het beslag in een andere kom en zet deze even apart. In het overgebleven mengsel mag de cacao en gesmolten chocolade. Roer dit tot een egaal chocolade beslag.
Vul de cakevorm met een laagje vanille cake beslag en verdeel her en der wat chocolade beslag. Wanneer al het beslag op je marmer je met een mes de laagjes wat door elkaar. Bak de cake in 55 tot 65 minuten goudbruin en gaar, of tot een prikker schoon uit de cake komt. Laat de cake afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en aansnijdt.
4 Responses to “Marmercake”
Ziet er heerlijk uit! Wat lekker met echte chocolade, toen ik hem een keer heb gemaakt deed ik het alleen met cacao. Maar dit klinkt veel beter! 🙂
Zeker proberen! De gesmolten chocolade geeft een andere smaak dan alleen de cacao.
Hallo
Ik gebruik altijd medium eieren. Hoeveel moet ik dan ervan’ gebruiken
Groetjes
Hoi, met medium eieren kun je een extra ei gebruiken. Dus 5 medium eieren