Matcha dambord koekjes + winnen!

Met Matcha heb ik nog niet zoveel gedaan, terwijl er in de bakwereld een heuse hype gaande is. De van oorsprong Japanse groene thee vind je tegenwoordig in cake, taart, desserts, ijs en zelfs brood. Waar de een het voor kleur gebruikt, vindt een ander de iet wat bittere smaak heerlijk.
 
Van Simon Levelt kreeg ik een zakje Matcha Garucha toegestuurd om mee te experimenteren en mag ik er ook eentje weggeven! Experimenteren heb ik dan ook volop gedaan, waarbij ik de combinatie met witte chocolade perfect vind. De biologische Matcha Garucha van Simon Levelt komt uit Korea en is uitermate geschikt voor culinaire verwerkingen. De smaak van dit poeder is erg sterk, waardoor een klein beetje al genoeg is! De 30 gram in het zakje lijkt weinig, maar is zeker goed voor een flink aantal bak momenten! 

Wat heb je nodig:

Voor 18 tot 20 koekjes
– 125 gram boter op kamertemperatuur
– 100 gram suiker
– 1 ei maat M
– ½ tl vanille extract
– 250 gram bloem
– ½ tl bakpoeder
– 100 gram witte chocolade
–  1 tl Matcha poeder 

Bereidingswijze

Mix in een kom de boter en suiker tot een romig geheel. Voeg dan de vanille en het ei toe en mix dit kort. Meng dan de bakpoeder met de bloem en kneed dit door het boter en ei mengsel tot een egaal deeg. Smelt dan de chocolade au bain marie en kneed dit door het deeg. Verdeel het daarna in twee gelijke delen en mix de Matcha poeder door een deel. Voeg eventueel iets meer toe als je de Matcha sterker wil laten terugkomen. Het deeg verliest tijdens het bakken iets van zijn groene kleur. Mijn koekjes waren voor het bakken fel groen, maar daarna erg licht. Vorm daarna beide stukken deeg uit tot lange rechthoekige balken. Leg deze goed afgedekt een half uur in de koelkast zodat ze wat steviger worden.
 
Ik maakte deze koekjes al eens met zebra strepen, maar deze dambord koekjes zijn een stuk makkelijker. Leg zonder de folie beide stukken deeg op elkaar. Druk daarna de randjes wat strakker en snij het recht doormidden, zodat je de twee gelijke delen hebt.  Draai een blok om, zodat je vier afzonderlijk gekleurde vlakken hebt. Wikkel dit weer in folie en laat het minimaal twee uur opstijven voor je hem in plakjes van ongeveer een halve centimeter snijdt.
 
Verwarm dan de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg met voldoende ruimte de koekjes op de bakplaat, ze lopen namelijk wat uit tijdens het bakken. Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin aan de randjes. Laat ze een paar minuten op de bakplaat liggen voor je ze op een rooster verder laat afkoelen. De koekjes harden tijdens het afkoelen uit waardoor ze lekker bros worden
 
Matcha poeder en witte chocolade zijn samen een goede combinatie. De Matcha is namelijk wat bitter, waardoor het zoete van de witte chocolade hier goed bij past.

Winnen?

Van Simon Levelt mag ik een zakje Matcha Garucha weggeven aan een van jullie, om ook eens met Matcha te experimenteren!

  • Laat een reactie achter onder dit bericht en vertel daarin wat jij met de Matcha wil maken. 

Op woensdag 2 augustus maak ik de winnaar bekend! De winnaar ontvangt persoonlijk een mail op het opgegeven email adres, wanneer je een bericht achterlaat.

Met dank aan Simon Levelt voor het toesturen van een zakje Matcha Garucha en het ter beschikking stellen van een zakje Matcha Garucha voor de winactie.

Print Friendly, PDF & Email
9 Responses to “Matcha dambord koekjes + winnen!”
  1. Suzanne says:
  2. Lianne says:
  3. Lies says:
  4. Elice says:
  5. Lucie says:
  6. Ria says:
  7. Sandra van der Ree says:
    • HandmadeHelen says:
  8. Esmee says:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *