Nutella brownies

Na alle cakepop berichtjes is het even tijd voor iets anders, namelijk voor Nutella brownie bites! Het recept voor de brownies heb ik gevonden op instructable via pinterest. Die laatste is een geweldige site om ideeën op te doen, niet alleen voor het bakken en koken maar ook voor decoraties, fotografie en knutsel projecten.


Het recept is erg eenvoudig en heeft slechts 3 ingrediënten nodig! Omdat ik nieuwe receptjes graag uitprobeer, maar geen zin heb om met een lading vol cupcakes, brownies of koekjes te zitten, splits ik de verhoudingen vaak door de helft. Zo ook met deze brownie bites (ik noem ze voor het gemak maar bites omdat ik ze gebakken heb in de mini cupcake bakvorm)

 
Ik zal jullie het originele recept geven, wat ik dus zelf gehalveerd heb. Wanneer je dit recept gebruikt in de mini vorm zul je ongeveer 28 brownie bites hebben.

Wat heb je nodig:

– 280 gram nutella (of andere hazelnootpasta)
– 65 gram zelfrijzend bakmeel
– 2 eieren
 

Bereidingswijze

Is dat echt alles?? Ja!! Nutella (of hazelnootpasta) bevat namelijk de melk, boter en chocolade die je normaal nog zou toevoegen. 

Meng de ingrediënten met een spatel of lepel door elkaar tot je een glad geheel hebt. Maak de bakvorm klaar door een cupcakepapiertje te gebruiken en vul de vormpjes met het beslag. Ik heb de bites zonder papiertje gebakken en had hier toch wel spijt van. Het was erg lastig om ze uit de (siliconen) vorm te halen, omdat een brownie nu eenmaal iets plakkeriger is dan een cupcake. Ze waren er overigens niet minder lekker om!

Verwarm de oven voor op 180°C. De brownies in de mini bakvorm waren in 15-16 minuten klaar. Mocht je een ‘gewone’ cupcakebakvorm gebruiken denk ik dat je rond de 25-30 minuten aan moet houden als baktijd. Per oven verschilt dit natuurlijk wel!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.