Perzik kwarktaart
Kwarktaart is een van mijn favorieten, vroeger wilde ik deze taart dan ook het liefst als mijn verjaardagstaart. We maakten de perzik kwarktaart dan wel uit een pakje, gewoon omdat we niet beter wisten. Sinds ik thuis meer en meer bak was de kwarktaart een beetje uit het oog, tot ik in het boekje van Laura bladerde. Uit dit boekje haalde ik ook het recept voor de stroopwafel taart. Ik heb het recept wat Laura voor haar kwarktaart gebruikt iets aangepast, een dikkere bodem en iets meer kwark.. Heerlijk!
Wat heb je nodig:
– 350 gram biscuitjes
– 210 gram boter
– 800 ml kwark, ik nam perziken kwark
– 500 ml slagroom
– 4 el suiker
– 13 gram (9 blaadjes) gelatine
– 150 ml melk
– 1 blik perziken (of vers wanneer je dit liever hebt)
Bereidingswijze
Begin met het verkruimelen van de biscuitjes in een keukenmachine tot fijne kruimels. Laat in een pannetje de boter smelten en mix dit door de kruimels. Leg op de bodem van de springvorm (26 cm) een laagje bakpapier en vet de randen van de springvorm licht in met wat neutrale olie. Op die manier laat de vorm straks goed los aan de zijkanten, zonder dat je kwarktaart gaat scheuren. Doe de kruimels met boter op de bodem van de springvorm en druk dit goed aan. Zet hem daarna zo’n 10 minuten in de koelkast om de bodem op te laten stijven.
Laat de blaadjes gelatine in koud water weken en klop in een kom de slagroom met suiker tot yoghurt dikte. Verwarm de melk in een pannetje en los hier de gelatine in op. Laat het niet koken, dit gaat ten koste van de gelatine. Roer in een andere kom de kwark los en roer hier het melk en gelatine mengsel door. Mix daarna de slagroom door de kwark en voeg dit toe in de springvorm.
Decoreren
Laat de perziken uitlekken en snij deze in partjes, verdeel deze over de bovenkant van de taart en druk ze licht aan. Door dit te doen voor de taart opgesteven is, hechten de partjes zich mooi aan de taart. Laat de taart daarna zo’n 4 uur opstijven in de koelkast voor je hem uit de springvorm haalt.
De perzik kwarktaart is minder zoet dan uit een pakje, iets wat ik niet erg vind. Wil je hem iets zoeter, voeg dan wat meer suiker toe aan slagroom. Het is absoluut niet meer werk dan een kwarktaart uit een pakje, wel veel lekkerder! Perziken hebben mijn voorkeur, maar wat dacht je van vanille kwark met daar wat gepureerde aardbeien doorheen? Of gedecoreerd met ander fruit van het seizoen?
5 Responses to “Perzik kwarktaart”
Beste Handmakehelen,
Wat bedoel je precies met 1 blik perziken? aangezien er veel schillende groten blikken zijn?
Ik heb laatst een pot perziken gehaald dit is 750 gram.
Ik hoop dat je mij meer duidelijkheid kan geven,
Hoi,
De perziken gebruik je alleen bovenop de kwarktaart. Het maakte daarom niet uit hoeveel perziken er in je blik zitten, gebruik zoveel als jij er op je taart wil hebben. Met een klein blik zou je ook uitkomen. Ik heb zelf 4 halve perziken gebruikt, maar meer of minder kan altijd.
Mocht je kwark zonder smaak gebruiken voeg dan nog 1 of 2 halve perzikken toe in kleine blokjes aan je kwark mengsel.
Kan je de melk ook vervangen door griekse yochourt?
Hi Linda,
De melk is vloeibaar en kun je goed verwarmen, waardoor de gelatine oplost. Je zou kunnen proberen of het werkt, maar ik raad aan de melk te gebruiken. Laat je het weten of het gelukt is, mocht je het toch vervangen?
ik vond een heerlijk dessert om bij groot bezoek te geven