Perzik kwarktaart

Kwarktaart is een van mijn favorieten, vroeger wilde ik deze taart dan ook het liefst als mijn verjaardagstaart. We maakten de perzik kwarktaart dan wel uit een pakje, gewoon omdat we niet beter wisten. Sinds ik thuis meer en meer bak was de kwarktaart een beetje uit het oog, tot ik in het boekje van Laura bladerde. Uit dit boekje haalde ik ook het recept voor de stroopwafel taart. Ik heb het recept wat Laura voor haar kwarktaart gebruikt iets aangepast, een dikkere bodem en iets meer kwark.. Heerlijk!

Wat heb je nodig:

– 350 gram biscuitjes 
– 210 gram boter
– 800 ml kwark, ik nam perziken kwark
– 500 ml slagroom
– 4 el suiker
– 13 gram (9 blaadjes) gelatine
– 150 ml melk
– 1 blik perziken (of vers wanneer je dit liever hebt)
 

Bereidingswijze 

Begin met het verkruimelen van de biscuitjes in een keukenmachine tot fijne kruimels. Laat in een pannetje de boter smelten en mix dit door de kruimels. Leg op de bodem van de springvorm (26 cm) een laagje bakpapier en vet de randen van de springvorm licht in met wat neutrale olie. Op die manier laat de vorm straks goed los aan de zijkanten, zonder dat je kwarktaart gaat scheuren. Doe de kruimels met boter op de bodem van de springvorm en druk dit goed aan. Zet hem daarna zo’n 10 minuten in de koelkast om de bodem op te laten stijven.
 
Laat de blaadjes gelatine in koud water weken en klop in een kom de slagroom met suiker tot yoghurt dikte. Verwarm de melk in een pannetje en los hier de gelatine in op. Laat het niet koken, dit gaat ten koste van de gelatine. Roer in een andere kom de kwark los en roer hier het melk en gelatine mengsel door. Mix daarna de slagroom door de kwark en voeg dit toe in de springvorm. 
 

Decoreren

Laat de perziken uitlekken en snij deze in partjes, verdeel deze over de bovenkant van de taart en druk ze licht aan. Door dit te doen voor de taart opgesteven is, hechten de partjes zich mooi aan de taart. Laat de taart daarna zo’n 4 uur opstijven in de koelkast voor je hem uit de springvorm haalt. 
 
De perzik kwarktaart is minder zoet dan uit een pakje, iets wat ik niet erg vind. Wil je hem iets zoeter, voeg dan wat meer suiker toe aan slagroom. Het is absoluut niet meer werk dan een kwarktaart uit een pakje, wel veel lekkerder! Perziken hebben mijn voorkeur, maar wat dacht je van vanille kwark met daar wat gepureerde aardbeien doorheen? Of gedecoreerd met ander fruit van het seizoen?
Print Friendly, PDF & Email
5 Responses to “Perzik kwarktaart”
  1. Lianne says:
    • HandmadeHelen says:
  2. linda says:
    • HandmadeHelen says:
  3. freddy says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.