Pindakaas koekjes met chocolade hart

Zo vlak na de kerstdagen worden in veel winkels de kerst chocolade al snel omgeruild voor Valentijns chocolaatjes. Deze chocolade hartjes zag ik in een netje bij de Action liggen, waardoor meteen het idee voor deze koekjes geboren werd. Met mijn recept voor pindakaas koekjes en het idee van de paasei koekjes ben ik gaan testen tot dit heerlijke koekje eruit kwam.
 
De combinatie van chocolade en pindakaas vind ik helemaal top, maar stiekem maakt het dit koekje ook veel lekkerder. Mocht je nu de chocolade hartjes niet vinden, met een blokje melk of pure chocolade maak je het koekje ook helemaal af. 
Pindakaas koekjes met chocolade hart | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor ongeveer 28 koekjes
– 170 gram pindakaas
– 115 gram zachte boter
– 140 gram suiker
– 1 ei maat M
– 2 el melk
– 2 tl vanille extract
– 320 gram bloem
– 1 tl baksoda
– 28 chocolade hartjes of blokjes chocolade
– Extra suiker
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven alvast voor op 190 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier. De koekjes worden straks namelijk heet, maar kort gebakken en hebben een cake-achtige structuur. Ze zijn lekker chewy met het geknisper van de suiker waarin je de deeg bolletjes voor het bakken rolt.
 
Mix voor het deeg de zachte boter, suiker en pindakaas tot een egaal geheel, waarbij de kleur wat lichter wordt. Voeg dan het ei, vanille extract en de melk toe tot dit goed is opgenomen. Voeg dan de bloem en baksoda toe en mix tot grove kruimels. Je deeg blijft een bal wanneer je dit samen knijpt, maar is niet plakkerig.
 
Vorm van het deeg 28 gelijke ballen. Ik nam een 3cm ijsknijper om evengrote balletjes te maken. Rol ze daarna door de extra suiker voor een knisperig laagje na het bakken. De koekjes spreiden niet heel veel uit, waardoor ik ze op mijn kleine bakplaat met 12 tegelijk kon bakken. Bak de koekjes in 9 tot 10 minuten gaar. Ze veranderen niet van kleur, maar wel iets van vorm. Leg na het bakken de koekjes met bakpapier op een rooster en druk meteen de chocolaatjes in de koeken. De chocolaatjes smelten zo vast en wanneer je er niet meer aanzit behoudt dit perfect de hartjes vorm.
 
De koekjes worden iets steviger na het bakken, maar niet heel hard. Bewaar de koekjes nadat ze volledig afgekoeld zijn in een luchtdichte trommel.
 
 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *