Rolo blondies

Wanneer je dol bent op rolo’s en blondies maar nog niet weet wat je dit weekend wil maken, let dan nu goed op, want dit recept voor rolo blondies is dan perfect voor jou! Heerlijk simpel, je hebt namelijk geen mixer of verschillende kommen nodig. Met een lekkere smeuïge blondie en vol met chocolade en caramel kan je niet anders dan gelukkig worden.. Moet ik nog meer zeggen?
 
Het recept paste ik lichtjes aan van Averie Cooks, waar zij dit blondie recept gebruikt met de meest heerlijke toevoegingen, zoals ook rolo. Ik heb al weer genoeg ideeën in ieder geval, maar deze rolo blondies komen zeker nog eens voorbij hier thuis. Averie gebruikt een 20×20 vierkante vorm. Een grotere vorm raad ik niet aan.
Rolo blondies | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 115 gram gesmolten boter
– 1 ei maat L
– 170 gram licht bruine basterdsuiker
– 1 tl vanille extract
– 135 gram bloem
– Snuf zout
– 100 gram chocolade stukjes (ik nam chocolade chips, maar een reep in stukjes hakken kan ook)
– 30 rolo’s (3 rollen)
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed je vierkante bakvorm met bakpapier. Ik gebruik bij brownies en blondies vaak aan alle kanten een stuk overhangend bakpapier, zodat de brownie of blondie na het bakken makkelijk uit de vorm te halen is. 
 
Laat de boter smelten en zorg dat dit iets kan afkoelen. Klop daarna met een garde het ei, de vanille en de gesmolten boter tot een glad mengsel. Voeg hier de bruine basterdsuiker aan toe en spatel daarna de bloem met het zout tot je geen bloem meer ziet, maar roer zeker niet te lang. Spatel dan  kort de chocolade stukjes door het beslag en bewaar eventueel iets wat je over de bovenkant strooit.
 
Verdeel iets meer dan de helft van het blondie beslag in over de bodem van de bakvorm en zet hier rijen rolo’s op. Mijn rijen waren 5 breed en 6 lang, waardoor je in ieder stukje brownie minstens twee delen rolo hebt zitten. Verdeel dan de rest van het beslag in delen over de rolo’s en verdeel dit zo goed mogelijk egaal. Niet alles zul je bedekken en dat is helemaal niet erg. Wanneer de blondie in de oven staat, zullen de kale plekken vanzelf opgevuld worden. Strooi eventueel wat extra stukjes chocolade over de bovenkant.
 
Bak de blondie in ongeveer 20 minuten gaar op 170 graden Celsius, tot de bovenkant niet meer plakt als je voorzichtig aan de blondie voelt. Tijdens het afkoelen wordt de blondie nog wat steviger en een te gare blondie is natuurlijk zonde! Wanneer je de blondie hebt laten afkoelen, kun je hem in blokjes snijden. Ik verdeel mijn blondies en brownies vaak in 16 stukjes, maar groter of kleiner kan natuurlijk altijd. Bewaar de blondie in een afgesloten trommel. Volgens Averie is de blondie goed in te vriezen en in een trommel is hij ongeveer een week houdbaar. Al vrees ik dat deze blondie die 7 dagen niet overleven wanneer je hem maakt!
Print Friendly
2 Responses to “Rolo blondies”
  1. Lianne says:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *