Pink ombre taart

Yay! Ik ben afgestudeerd! Hier thuis was het dubbelop feest omdat mijn zusje ook klaar is met haar opleiding! (eigenlijk driedubbel omdat ook de vriend van mijn zusje onlangs afgestudeerd is). We hebben er voor gekozen om alle visite in één keer te ontvangen, dit was niet alleen handig voor de visite, maar ook voor ons. Zo hoefde ik slechtst twee taarten te maken en geen vier.

De wens van mijn zusje was al vrij snel duidelijk aangezien roze haar lievelingskleur is, dus toen ik haar op pinterest een pink ombre taart liet zien wilde ze die maar al te graag! Ombre is een trend die al wat langer te zien is, naast de ombre kapsels zijn nu ook de taarten, koekjes en cakes aan de beurt. Het betekend eigenlijk niet veel meer dan iets van licht naar donker laten gaan. In het geval van deze ombre taart dus de laagjes biscuit.

Sinds mijn verjaardagstaart ben ik nog steeds weg van de Satin Ice fondant, heerlijk spul om mee te werken, al merk ik wel dat ik toe ben aan een grotere fondant roller. De fondant op deze taart had voor mij nog wel een keer zo dun mogen zijn, wat vrijwel onmogelijk lijkt te lukken met mijn deegroller. 
 
 
Ook de vulling is roze in deze taart, wederom heb ik de Swiss merengue botercrème gebruikt. Dit recept blijkt bij mij alleen goed te gaan wanneer ik het basismerk roomboter van de c1000 gebruik, na een aantal keer andere boter te hebben gebruikt, ging dat lang zo vlekkeloos niet als met die van de c1000. Als smaakje voor de botercrème heb ik framboos gebruikt, deze smaakstof van Lorann zit in een klein flesje, maar gaat eindeloos lang mee!
 
De taart heb ik simpel en chique gehouden in het wit, dit was ook de wens van mijn zusje. Niet heel zichtbaar op de foto, maar de onderkant is afgewerkt met een strook fondant met een gekartelde bovenrand. Op de bovenkant ligt een soort bloem. Een echte bloem wil ik het niet noemen, dit is namelijk mijn eerste poging met het zogeheten frillen. Hiervoor gebruik je een zacht matje en een balvormige fondanttool om de randjes uit te dunnen zodat ze krullen. Binnenkort zal ik hier eens een berichtje aan wijden.  

De taart was wat aan de zoete kant, doordat iedere laag crème het zelfde was. Wel kreeg ik van veel visite te horen dat het concept erg leuk was. Zelf was ik nog niet helemaal tevreden over de kleurverschillen van de laagjes, maar uiteindelijk is het toch een echte ombre taart!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.