Zelf pumpkin spice maken

Zodra het september is, worden ze in Amerika helemaal wild. Naja, de pompoen lovers in ieder geval. Iedere september weer, moet ik lachen om de hoeveelheid pompoenbakels, gerechten en pompoengerelateerde items die in al mijn tijdlijnen verschijnen. Pumpkin spice is ook zoiets. Door drankjes, in cake of andere heerlijke baksels. Hoewel het inmiddels november is, is de pompoen gekheid nog niet voorbij. Deze duurt minimaal tot thanksgiving, eind november. Tijd dus om zelf pumpkin spice te maken! 
 
Is het zoveel anders dan de speculaaskruiden die wij zo liefhebben in de november en decembermaanden? Nee eigenlijk niet. De verhoudingen zijn iets anders, maar verder zijn het bijna dezelfde kruiden die worden gebruikt. De kardemom die in mijn speculaaskruiden gaan blijven weg en worden vervangen door ‘all spice’. All spice is geen kruidenmengsel, maar gedroogde en gemalen Jamaïcaanse piment. In de Nederlandse schappen vind je het bij de kruiden als piment.
Zelf pumpkin spice maken | HandmadeHelen
 

Wat heb je nodig:

Voor 55 gram kruidenmix
– 25 gram gemalen kaneel
– 10 gram gemberpoeder
– 10 gram nootmuskaat
– 6 gram gemalen piment (all spice)
– 6 gram gemalen kruidnagel
 

Bereidingswijze

Net als bij het maken van speculaaskruiden, is dit echt niet moeilijk. De benodigde kruiden, op de piment na, stonden allemaal al in mijn keukenkastje. Slechts een kwestie van mengen dus! Er is één belangrijke regel, zorg er voor dat je alles mengt tot het egaal is. Het zou zonde zijn dat je grote pieken aan smaak hebt. De smaak van het kruidenmengsel is dan niet egaal.
 
Weeg alle kruiden af en maal ze eventueel eerst zelf fijn. Ik vind het zelf prettig om dit met grammen te doen, al kom je op internet genoeg mixen met theelepels en eetlepels tegen. Op deze manier heb je altijd het zelfde mengsel. Meng ze dan goed door elkaar en zorg dat er geen klontjes meer zijn. Bewaar de pumpkin spice mix in een luchtdicht potje.
 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.