Appeltjes van Oranje fudge

Na de espresso chocofudge schoot al snel het idee in mijn hoofd om dit te doen met de ‘fruitmelts’ van de Action. Met deze speciale Koninginnedag in mijn achterhoofd ben ik wat gaan klungelen. Iets wat me hierdoor goed is opgevallen, is het feit dat witte chocolade toch echt een andere aanpak vraagt in het verwerken van recepten! In dit recept zal vooral witte chocolade een hoofdrol krijgen, omdat de fruitmelts toch wel wat overheersend van smaak zijn.

Mijn fudge is erg plakkerig, dit geeft goed aan dat er te weinig chocolade in zit. In fudge zorgt chocolade ervoor dat het mengsel goed opstijft, waardoor je hem makkelijk kunt snijden en de fudge in vorm blijft. Om niet iedereen mijn plakkerige fudge te geven, hieronder het goede recept.

Wat heb je nodig:

– 450 gram witte chocolade
– 50 gram chocolade met fruitsmaak (voor deze fudge de oranje met sinaasappelsmaak)
– 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
– Strooisel naar keuze 
 

Bereidingswijze

Het maken van de fudge verschilt niet van de espresso-fudge, je doet de gecondenseerde melk in een pannetje en voegt hier de chocolade en de fruitmelts aan toe. Je laat dit smelten en daarna doe je dit mengsel in een voorbereide vorm van 20×20 die ingelegd is met bakpapier.
 
Laat het mengsel zo’n 2 minuten afkoelen en strooi dan het strooisel naar keuze hierover heen. Laat het dan verder afkoelen op het aanrecht voor je dit in de koelkast plaatst voor minimaal 8 uur. Mocht je fudge net als de mijne plakkerig zijn, laat hem dan nog een uurtje opstijven in de vriezer, waardoor het iets makkelijker te snijden is. 
 
De fudge smaakt door de fruitmelts naar sinaasappel. Vind je dit nu niets, maar wil je wel gekleurde fudge? Hou dan de verhoudingen aan, maar gebruik in plaats van fruitmelts gewone gekleurde melts. Of vervang dan alle chocolade door witte chocolade en voeg wat chocolade kleurstof (of gewone kleurstof met een hulpmiddel aan toe, zelf gebruik ik dan Americolor flo coat) toe. 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.