Review: Puur zoet

Januari is al bijna op zijn einde en de laatste maanden was het wat stil op de blog. Niet bewust en aan stoppen denk ik nog lang niet. Echter heb ik me vorig jaar wel voorgenomen om me niet in allerlei bochten te wringen om artikelen te plaatsen. Bakken is leuk en dat moet het bloggen ook zijn!  Dit boek ligt dan ook al veel te lang op tafel om over geschreven te worden. Zonde, want het is echt een tof en mooi boek!
 
Als bloggers bakboeken uitbrengen vind ik dat altijd tof. Het blog van Mariette van Tuyl, zoet recepten, volgde ik dan ook al jaren. Het leuke aan bakken vind ik dat er zoveel mogelijk is. Mariëtte bewijst dat wel met dit boek, het thema puur zoet slaat op de term ‘gezondigen’ die ze in het leven riep. Door voedzame ingrediënten en het verminderen van suiker, vet en room zijn ze een tikkie gezonder dan de gebruikelijke baksels.

Hoe werkt het boek

Het boek begint met wat essentiële informatie voor het boek. Daarnaast is het boek in diverse hoofdstukken opgedeeld. Zo begint Mariëtte met de basis. Hierin vind je recepten die je goed kan combineren in baksels, zoals kokosslagroom, noten pasta’s en taartbodems. Daarna zijn er het hoofdstukken ontbijt, tussendoortjes,  koek, taart, feest en toetjes.
 
De recepten zijn gevarieerd, zo is er voor ieder wat wils. Ik ben zelf erg benieuwd naar de chocolade popcorn, de gemarmerde bananencake, de nuttylicious bonbons en de lemon curd cheesecake! Ze zien er namelijk zo lekker uit, dat ik me meteen afvraag of ik de gebruikelijke ingrediënten zal missen.

Layout en fotografie

Het boek voelt licht, fris en heeft prachtige full pagina foto’s. Leuk ook is dat je Mariëtte in het boek terug ziet. Dit maakt het erg persoonlijk. Leuk weetje, de styling en fotografie is door haar zelf gedaan. 
 
Ieder recept is voorzien van een overzichtelijk format. Zo zie je in een oogopslag of een recept glutenvrij, lactosevrij of Vegan is. Daarnaast geeft Mariëtte aan hoelang je het kunt bewaren en wat de beste manier voor het bewaren is.
In het boek neemt Mariëtte de tijd om alles goed uit te leggen en deelt ze naast het recept ook handige tips en handigheden. In het eerste deel van het boek vind je dan ook een aantal pagina’s gevuld met informatie over de ingrediënten, wat het is en hoe je het eventueel kunt vervangen. Ook verwijst Mariëtte je door naar een aantal artikelen op haar blog waar je nog meer informatie kunt vinden over bijvoorbeeld eieren, chocolade, agar agar en gelatine.
Nieuwsgierig geworden? Het boek is o.a. hier te koop en kost €24,99. Voor dat geld krijg je een hardcover boek met een breed scala aan goede recepten. 

Met dank aan Forte culinair voor het toesturen van dit boek

Print Friendly, PDF & Email
4 Responses to “Review: Puur zoet”
  1. Stef says:
    • HandmadeHelen says:
  2. Lobke says:
    • HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.