Review: Het Laura’s Bakery bakboek

Met het grootste zoete blog en een basis bakboek was het natuurlijk wachten op dit nieuwe boek van Laura’s Bakery! Laura heeft ook deze keer weer haar recepten, tips en hartige baksels in een boek verzameld. Het eerste boek is een mooi basisboek, waarin je het bakken wat meer onder de knie krijgt en leert variëren met recepten. Dit boek is een verlengde, maar ook zeker te gebruiken wanneer je al vaker bakt.
 
Laura heeft al jaren de titel van het grootste zoete bakblog, toch deelt ze steeds vaker hartige recepten. In dit hoofdstuk vind je dan ook een hartig hoofdstuk met o.a. heerlijke borrel recepten! Ik vind het een leuke toevoeging die het boek net dat beetje extra geeft!

Hoe werkt het boek

Waar het vorige boek van Laura een basis bakboek was, waarbij je leerde om basis recepten tot nieuwe baksels te creëren, bestaat dit boek uit 70 eenvoudige recepten voor allerlei gebak, koekjes, desserts en ook wat hartige hapjes! De opbouw van het boek is dan ook overzichtelijk, waarbij ieder soort baksel een eigen hoofdstuk heeft. Het boek start met wat basis informatie, waardoor je het boek makkelijker leest. Bijvoorbeeld de ongeschreven bakregels die Laura in haar eerste boek al eens beschreef.
 
Ik ben erg benieuwd naar de MonChou tartelettes, de chocolade mousse zonder ei en ook naar appel karamel laagjes cake van Laura. Ook deelt Laura wat basis recepten, die je in een aantal recepten terug ziet. Zo geeft ze je een heerlijk recept voor lemon curd, banketbakkersroom, botercreme en karamelsaus. Wat fijn is aan de recepten van Laura, is dat ze duidelijk en compleet zijn. Iedere stap is beschreven waardoor ook een beginnende thuisbakker met het boek goed uit de voeten kan.

Layout & fotografie

Bij het vorige boek zei ik het al, het is typisch Laura’s Bakery met de stijl en fotografie gedaan door Laura zelf. Ook dit boek ademt weer Laura. Je herkent de foto stijl, de kleurtjes zijn het zelfde als de website en natuurlijk zijn ook de recepten helemaal in Laura’s straatje. Dat Laura een voorliefde voor koekjes heeft merk je goed in de koekjes recepten. Vaak gebruikt ze haar basis recept om te variëren met heerlijke smaken en nieuwe ideeën, maar in dit boek vind je ook nieuwe koekjes recepten. Op onderstaande foto zie je citroen koekjes met witte chocolade, die ik absoluut ga proberen binnenkort!
Ieder recept is voorzien van een prachtige pagina met foto in kleur en bij een aantal recepten heeft Laura wat stap voor stap foto’s toegevoegd. Erg fijn om te zien hoe Laura de tartelete vormen bekleed bijvoorbeeld.
 
Benieuwd geworden? Het boek is o.a. bij bol.com te koop voor €24,99. Je krijgt een hardcover boek met 70 recepten, tips en handige tips in de stijl van Nederlands grootste zoete blogger! Een fijn bakboek, om te variëren met recepten en iedere week iets lekkers op tafel te toveren.

 

Met dank aan Laura en uitgever Forte Culinair voor het toesturen van een recensie exemplaar.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.