Rosti Mepal beslagkom met multi deksel

In mijn blogpost over de tools in de keuken schreef ik al hoe onmisbaar beslagkommen zijn. Beslagkommen met een deksel zijn helemaal fijn. Het wil nog wel eens voorkomen dat je iets in de koelkast moet laten opstijven, of alvast een deeg of beslag maakt zodat je later in een keer door kunt. Natuurlijk kan dit met een stukje folie, maar een deksel is toch echt veel handiger. Toen ik de Margrethe beslagkom van Rosti Mepal zag waar een multi deksel bij zit was ik dan ook direct verkocht.

Rosti Mepal kende ik eigenlijk alleen van de lunchboxen en toen ik op hun website terecht kwam zag ik dat zij nog veel meer moois hebben! Wat dacht van hun servies? Het lijkt glas maar is toch echt van mooi doorzichtig kunstof. Ook verkopen ze allerlei handige tools als snijplanken, knoflookpersen, zout & peper molens en maalsteentjes.

Margethe

Rosti Mepal heeft verschillende kleuren, ik koos voor de rode 3 liter kom. De beslagkommen zijn los te koop en ook kun je losse deksels kopen voor deze lijn beslagkommen. De multi deksels zitten alleen in een set met een beslagkom. De deksel past perfect op de Margerethe beslagkom en als klap op de vuurpijn zit er een opening in de deksel waar je een schaaf/rasp kan. Ik rommel nog wel eens wat aan wanneer ik in een cakebeslag wat citroenrasp wil, of wanneer ik een mousse maak waar geraspte chocolade in hoort. Nu doe je de deksel op de kom, klik je de rasp of schaaf in de opening en raspen maar. Ben je klaar met raspen of schaven? Dan kan de deksel dicht met het stukje deksel.
 
De beslagkom is gemaakt van melamine, een materiaal wat ook veel voor kunstof bekers en schalen wordt gebruikt. Hij kan hierdoor in de vaatwasser wat flink wat afwaswerk kan schelen! Wat ik erg fijn vind aan de beslagkom is de anti-slip ring die onder de beslagkom zit. Hierdoor schuift hij niet over je aanrecht en hoef je niet zoveel kracht te zetten om je kom op zijn plek te houden tijdens het mixen. Het opbergsysteem voor de schaven en rasp heeft zo zijn voor- en nadelen, je hebt geen losse onderdelen van je beslagkom in de lade slingeren en ook niet in je beslagkom zelf. Een nadeel is dat natte rasp (bijv. appel) hier aan blijft kleven en plakken. Met een stukje keukenrol is dat natuurlijk wel weer te verhelpen. Wanneer je geen schaaf of rasp in de deksel zet, kun je hem ook gebruiken als anti spatdeksel wanneer je een handmixer gebruikt!

De Margrethe beslagkom met multideksel kost €26,98. Misschien en beetje prijzig wanneer je net begint met bakken, maar het is absoluut een goede en handige investering. 

Van Rosti Mepal kreeg ik deze beslagkom met multi deksel toegestuurd om te testen. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening over dit product.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.