Review: Miljuschka’s food trucks

Stiekem was ik vroeger al fan van Miljuschka, in haar tijd als VJ op TMF. Ze is stoer, vrouwelijk en niet bang om te zeggen wat ze vind. Na enthousiast haar blog Food My Favorite Dish te volgen en haar programma’s op 24 Kitchen te kijken is die mening nog niet bijgesteld. Eigenlijk vind ik haar alleen maar stoerder geworden, helemaal met haar nieuwe boek ‘Miljuschka’s food trucks’!
 
Op 28 september kwam haar boek ‘Miljuschka’s food trucks’ uit, gelijknamig aan haar 24 Kitchen programma. Helaas kon ik niet bij de presentatie zijn, maar toen het boek op de mat viel had ik een glimlach van oor tot oor. Met als ondertitel  ‘De lekkerste streetfoodgerechten voor thuis’ kan dat ook niet missen!
Miljuschka's food truck | HandmadeHelen

Reizen door Amerika

Het boek is niet een typisch kookboek, naast de recepten kun je ook veel lezen over Miljuschka’s reis door Amerika en haar gesprekken met foodtruck eigenaren. Je krijgt echt een kijkje in sommige keukens. Iets wat echt veel waarde geeft aan dit boek. Dat food trucks hip zijn weten we, maar met hoeveel passie deze mensen het doen is echt bijzonder.
 
De recepten in het boek zijn per categorie ingedeeld, zo heb je vlees, vis, vega, bijgerechten en zoet & drinks. Als een geheime America lover loopt het water me dan ook bij ieder recept in de mond. Iets wat sowieso mijn oog trok was het recept voor pulled pork, een heerlijk uitziende ‘badass’ burger met gorgonzola (dubbel yum!) en gefrituurde oreo’s (aaaaaaaaaah!). Eigenlijk weet ik niet zo goed waar ik moet beginnen en wil ik alles maken!
Miljuschka's food trucks | HandmadeHelen

Foodtruck challenge

Een aantal recepten heb je ook voorbij zien komen in de food truck challenge waar Miljuschka aan mee deed (Surinaams schaafijs bijvoorbeeld) en interpretaties van bijvoorbeeld de ‘baby’s badass burger’ die in het programma rondom de Amerikaanse food truck rondreis te zien is.
 
Ieder recept is voorzien van een mooie full size kleuren foto. Niet alleen strak het gerecht, maar ook foto’s met Miljuschka die de laatste hand legt aan al dat lekkers. Ook vertelt Miljuschka waar ze de inspiratie voor het recept vond. Dit alles maakt het zoveel persoonlijker, wat echt een pluspunt is.
 
Mocht je op zoek zijn naar de bereidingstijd, kijk dan aan de zijkant naast de kleurenfoto. Al moet je je gewoon voornemen met deze recepten ze te maken en er daarna zonder op de klok te kijken van te genieten.
Miljuschka's food truck | HandmadeHelen
Ben je al benieuwd? Het boek is te koop voor €19,95 bij de boekhandels en ook online.
 
[bol_product_links block_id=”bol_5622b2d5bc762_selected-products” products=”9200000047716045″ name=”miljuschka” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
 
Met dank aan uitgeverij A.W. Bruna en Kip & Ei communicatie voor het toesturen van dit boek.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.