Bounty ballen

Na mijn laatste ‘oude post’ waarin ik mijn slagroom truffels deelde, zag ik dat deze bounty ballen ook al ruim 3 jaar stilletjes staan te wachten tot er een mooie foto bij kon. Het is een super easy en heerlijk recept, dus waarom dat zo lang heeft geduurd durf ik jullie echt niet te vertellen. Sterker nog, alle ingrediënten staan hier eigenlijk standaard in de kast.
 
Ik werd weer aan deze bounty ballen herinnert toen mijn zusje een foto stuurde vlak voor ze op wintersport ging met haar vriend en zijn familie. Een ideale snack als je dol bent op kokos!
Bounty ballen 

Wat heb je nodig:

– 350 gram geraspte kokos
– 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
– 350 gram melk chocolade
 

Bereidingswijze

 Leeg het blikje gecondenseerde melk in een kom en voeg hier beetje bij beetje de kokos bij door. Het kan zijn dat je iets minder of zelfs iets meer nodig hebt voor je bounty ballen. Het mengsel mag plakken, maar moet niet te plakkerig zijn (voeg dan nog wat kokos toe). Het mengsel mag ook niet te droog zijn (teveel kokos) waardoor je geen balletjes kunt vormen. Laat de balletjes een half uurtje in de koelkast opstijven.
 
Smelt zo’n 2/3e van de chocolade au bain marie en voeg de rest toe wanneer de gesmolten chocolade. Dit is een beetje een cheat manier om te temperen. Dip een voor een de balletjes in de chocolade zodat er een mooi laagje omheen zit. Ik doe dit met een vork die twee tanden heeft, waar de balletjes op kunnen rusten tijdens het uitlekken. Laat ze daarna uitharden op een stukje bakpapier in de koelkast. Sprinkel er eventueel nog wat kokos over of gebruik overgebleven chocolade om te versieren. Zelf vind ik het erg sierlijk om met het uiteinde van een mes bovenop de balletjes een tikje te geven. Hierdoor krijg je een soort toefje die je op bountys ook ziet.
 
Zelf bewaar ik de bounty ballen in de koelkast, al hebben ze vast geen lang leven wanneer je dol bent op kokos.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.