Review: Elke zondag heerlijk taart

Er verschijnen de laatste weken weer prachtige bak gerelateerde boeken. Een van deze boeken is ‘elke zondag heerlijk taart’ van Caroline Lebar. Die naam is niet heel bekend bij het bak publiek, tenzij je haar instagram volgt. Als art director van Karl Lagerfeld is ze natuurlijk veel bezig met looks en stijlen. Haar taarten zijn dan ook ware ‘haute couture’ taarten.
Review: Elke zondag heerlijk taart | HandmadeHelen
Caroline Lebar begon met bakken ter ontspanning op zondag. Haar recepten zijn dan niet heel ingewikkeld, maar de taarten zijn wel echte beauty’s wanneer je klaar bent met decoreren. Iedere taart heeft een eigen symmetrisch design waardoor het bijna zonde is de taart aan te snijden. Dit straalt het boek ook echt uit, donkere ondergronden waardoor de kleurtjes van het fruit nog meer opvallen en knallen.
Review: Elke zondag heerlijk taart | HandmadeHelen

Hoe werkt het boek

De inhoudsopgave beslaat twee pagina’s en laag met dikgedrukte woorden in oogopslag aandacht op diverse onderdelen van een taart.
 
Wat meteen opvalt is dat ieder recept fruit bevat voor zowel en smaak als opmaak. Er zijn bekendere en wat onbekendere smaak combinaties waar ik erg benieuwd naar ben. Een taart die ik aankomende zomer zeker eens wil maken is de aardbei mascarpone taart, maar ook de lemon merengue van Caroline ziet er erg smakelijk uit!
 
In het laatste deel van het boek deelt Caroline wat fijne deeg recepten voor haar taart, die heerlijk basic zijn en goed te gebruiken.
Review: Elke zondag heerlijk taart | HandmadeHelen

Fotografie en layout

Het boek is vierkant, iets wat ik zelf nooit zo mooi en praktisch vind. Toch past het helemaal bij dit boek en de inspiratie van Caroline Lebar om dit boek te maken. Begonnen op instagram (met vierkante foto’s) is dit natuurlijk een perfect naslagwerk daarvoor.
 
De recepten zijn duidelijk en op een prettige manier beschreven. Het boek kost slechts €14,95 waarvoor je en prachtig boek krijgt met heerlijke en simpele recepten die voor iedere thuis bakker geschikt zijn. Hoewel de taarten een bepaalde opmaak hebben, kun je hierin ook zelf je eigen design bepalen. Laat de opmaak van Caroline je vooral inspireren!
 

Met dank aan Forte Culinair voor het toesturen van dit boek.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.