Review: Heel Holland bakt mee – seizoen 5

Begin september was het weer zo ver, Heel Holland Bakt begon! Het vijfde seizoen ging van start en net als voorgaande seizoenen is er nu ook weer een prachtig boek verschenen. Dit jaar is het wel speciaal, het is namelijk een jubileum! Het vijfde seizoen is nog Hollandser dan hiervoor, met de Delfts blauwe tegels en de kleurtjes in de bak tent. Ook in de baksels zien we dat dit seizoen wel terug. Neem de Utrechtse spritsen in de afgelopen technische opdracht en de koekjes taart als signatuur opdracht.
 
Het boek heeft dat typische HHB sfeertje met de prachtige foto’s die tijdens de opnames gemaakt zijn. Persoonlijk vind ik het erg leuk dat dit boek meteen met de start van de afleveringen uitkwam. Je kan op die manier zelf een beetje mee doen met de kandidaten, zonder de windhozen, regenbuien en tijdstress. De technische opdrachten staan immers allemaal in het boek!

Hoe werkt het boek

Het boek bestaat uit 8 hoofdstukken, met hierin recepten uit de afleveringen. De hoofdstukken bestaan uit romantiek, Hollands, lucht, brood, jubileum, moeilijk, buitenlands en lagen. In het boek vindt je niet alleen de technische opdrachten die de kandidaten dit seizoen hebben gemaakt, ook vind je spektakelstukken en andere recepten terug. 
Ieder hoofdstuk bevat vier duidelijke recepten met stap voor stap foto’s en tips. De technische opdrachten kun je dus thuis ook goed maken, zonder de tijdsstress! Met de choco zoenen uit aflevering 1 ga ik zeker binnenkort aan de slag. Waarbij we de chocolade natuurlijk dippen en niet.

Layout en fotografie

Ieder recept en eigenlijk het hele boek staat vol met de typische HHB foto’s. Aan sfeer ontbreekt het dan ook zeker niet in dit boek. De recepten zijn voorzien van een duidelijke ingrediëntenlijst, stappenplan en bereidingswijze. Hoewel de recepten soms tot zes pagina’s zijn en een verschillende moeilijkheidsgraad hebben, zie ik met de duidelijkheid iedere thuisbakker deze recepten maken.
De recepten bevatten allemaal stap voor stap fotografie, waarbij je o.a. Janny en Robert aan het werk ziet. Ieder recept heeft ook baktips en tips uit de baktent, die duidelijk in de layout zijn weergegeven en dus ook zeker de aandacht trekken wanneer je iets lekkers uit het boek wil bakken. De technische opdrachten zijn voorzien van het label ‘bak mee met tv’. Met de tips uit de tent en technische uitleg waarvan stukjes bij de deelnemers ontbraken tover je in een mum van tijd bijvoorbeeld chocolade zoenen of Utrechtse spritsen op tafel waar de jury trots op zal zijn!
 
Benieuwd geworden naar het boek? Het is o.a. bij bol.com te koop voor €24,99. 
 

Met dank aan Kosmos uitgevers voor het toesturen van een recensie exemplaar.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.