Review: Saakje’s zoete bakboek

Dat ik dol ben op bakboeken is vast geen verassing. Eerder dit jaar kwam dit prachtige bakboek van Saakje Visser (het bakmeisje) uit. Saakje is regelmatig te zien als bakmeisje op tv (koffietijd). Ook reist ze met haar mobiele bakbar en tegenwoordig ook een koekbar door Nederland en kun je in Arnhem terecht bij de bakbarwinkel. Daar vind je o.a. bakgereedschap, workshops en inspiratie voor nieuwe recepten.
 
Nadat ik over het boek las was ik direct enthousiast, want wees eerlijk is de voorkant van het boek niet al een plaatje? Daarnaast is dit boek een perfecte aanwinst voor thuisbakkers, waar recepten gecombineerd worden met een stukje party planning.
Review: Saakje's zoete bakboek | HandmadeHelen 

Hoe werkt het boek

Het boek is opgedeeld in 7 hoofdstukken, die elk hun eigen onderwerp hebben. Het eerste hoofdstuk in de introductie. Hierin maak je kennis met o.a. Saakje en legt Saakje uit hoe je het best diverse bakblikken kunt bekleden. Dan gaan we over op de recept hoofdstukken en start Saakje met koekjes. Van heerlijke bokkepootjes en kletskoppen, tot gelukskoekjes. Het is een divers scala aan lekkere koekjes. Het derde hoofdstuk bestaat uit cake, met o.a. kruidkoek van Saakjes ‘mem’ (moeder) en een recept voor spekkoek. In het hoofdstuk plaatwerk vinden we de shortbread, brownie en rocky road recepten terug en daarna deelt Saakje in het hoofdstuk taarten recepten voor voor ieder jaargetijde. Het zesde hoofdstuk gat over kleine taartjes, die ieder feestje lekkerder maken. Het laatste hoofdstuk ‘zoete broodjes’ is misschien wel mijn favoriet. Met een snel suikerbrood wat direct mijn oog trok en geprobeerd werd!
 
Naast heerlijke recepten vind je in het boek ook de uitwerking voor vier verschillende zoete tafels voor 20 tot 100 personen. Denk hierbij aan het organiseren van een kinderfeestje, een troost tafel, trouwtafel of een zoete picknick. De recepten worden verwezen en ook in de voorbereiding wordt je stap voor stap meegenomen door Saakje. Op die manier kun je een top feestje neerzetten, ook voor grotere gezelschappen!
Review: Saakje's zoete bakboek | HandmadeHelen

Layout en fotografie

Het boek zit erg mooi in elkaar, zo zijn er prachtige foto’s bij de recepten en mooie sfeer beelden. Naast het voorstellen van Saakje zelf, zie je ook wie de fotografie en de grafische vormgeving voor het boek hebben gedaan. Ook erg handig, bij sommige recepten worden stap voor stap foto’s weergegeven, zo ook bij het bekleden van de bakvormen. Je krijgt meteen een tip, door het bakpapier mooi te knippen kan je de taart er na het bakken gelijk mee serveren!
 
Een absolute pluspunt vind ik dat Saakje in de inleiding verteld zelf in een heteluchtoven te bakken en hoe je eventueel de temperatuur kunt aanpassen voor een andere oven. Dit mis ik vaak in bakboeken, terwijl temperatuur een belangrijk ding is natuurlijk.
Review: Saakje's zoete bakboek | HandmadeHelen
Ben je benieuwd geworden naar het boek en wil je het zelf in je boekenkast hebben staan? Wanneer je via onderstaande link besteld, krijgt HandmadeHelen een klein percentage. 
 
 
Met dank aan uitgeverij loopvis voor het toesturen van het boek 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.