Recensie: Het koekboek

Wanneer je van koekjes bakken en  decoreren houdt, is dit een boek waar je dol op zult zijn! Onder het mom van de kookboekenweek 2013, die deze week plaatsvind, leek het me leuk om mijn favoriete bakboek te bespreken met jullie. Het koekboek!
 
Het Koekkoek is geschreven door Mariëlle de Vroome en naast dat zij geweldige koekjes designs met Royal icing bedenkt, heeft zij voor haar boek ook koekjes uitstekend ontworpen met CakesbyBien, die online te koop zijn. In mijn blogpost over het festival der zoete verleidingen heb ik ook al over Mariëlle verteld en zag je haar aan het werk in haar demo.
koekboek1

Hoe werkt het boek

Het koekboek is prettig geschreven en geeft naast tips en tricks ook de nodige inspiratie bij verschillende thema’s. Zo heeft Mariëlle verschillende lekkernijen extra gemaakt die je zou kunnen versieren met koekjes. Waarom alleen met fondant werken op een taart of cupcake, wanneer je dit ook leuk met koekjes kan doen?!

 
Het boek behandeld ook hoe je een goede koekjesplanning kan maken. Bijvoorbeeld wanneer je de koekjes als traktatie wil gebruiken of als bedankje voor een bruiloft of feestje. Ideaal wanneer je dit soort projecten niet zo heel vaak doet. Ik vergiste me namelijk de eerste keer in bijvoorbeeld de droogtijd van de royal icing.
 
Het thema winter spreekt mij heel erg aan in het boek. Naast dat ik een winterkind ben, vind ik de blauwe en witte kleuren die in dit thema veel aan bod komen er mooi samen. Iets wat me binnen alle thema’s opvalt is dat je niet voor ieder koekje een speciale uitsteken moet hebben. Met een cirkel als basis kun je bijvoorbeeld sneeuwpopjes maken zoals op onderstaande foto! 
     
Iets wat ik ook een pluspunt vind van het boek is de uitleg over andere koekjes. Zo heb ik eerder al de chocolade chip koekjes met jullie gedeeld die ook in dit boek beschreven staan. Op die manier is het dus een multifunctioneel koekjesboek!
 
Ondanks dat ik al wel eens met Royal icing werkte is het boek een goede leidraad om mijn kennis hierover uit te breiden. Mocht je nu nooit met Royal icing hebben gewerkt maar dit wel graag willen leren? Schaf dan absoluut het boek aan, het is namelijk een boek wat heerlijk wegleest met duidelijke uitleg en het laat je handen kriebelen om het te proberen.

Het boek is te koop voor 19,95 euro op de site van Mariëlle www.dekoekenbakkers.nl

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.