Single serve banenenbrood
Wat heb je nodig:
– 2 eieren
– 200g fijngeprakte bananen
– 250g bloem
– 1tl bakpoeder
– 140g gesmolten boter
– 1el honing (vloeibaar)
Verwarm alvast de oven voor op 175°C.
Doe de suiker en de eieren in een kom en klop met een garde tot je een luchtig mengsel krijg. Meng er ook de bananenpuree bij. Voeg de bloem, het bakpoeder en de honing toe. Mix daarna met een spatel tot je een glad beslag krijgt. Roer er tenslotte ook nog de gesmolten boter onder.
Vet de bakvorm en stort hier het bananendeeg in. In de mini cakevormpjes heb ik stukjes bakpapier gedaan, net als ik bij een gewone cake zou doen. In een cupcakevorm kan je natuurlijk ook papiertjes gebruiken. Bak het brood vervolgens voor ongeveer 40 minuten tot een prikker er helemaal droog uit komt. Zelf ben ik begonnen met controleren bij 30 minuten, het ligt namelijk erg aan je oven hoelang het duurt voordat het brood gaar kis. Laat het brood vervolgens helemaal afkoelen voordat je het uit de vorm haalt en eventueel in porties invriest.
De bakvorm die ik heb gebruikt komt van de lidl. Ooit eens gekocht door mijn moeder maar we hebben hem eigenlijk nog nooit gebruikt.De porties zijn vrij groot wel, het beslag heb ik afgemeten met mijn ijsknijper, die ik ook voor cupcakes gebruik. Het beslag was goed voor zes broodjes die bestonden uit 2,5 schep beslag. Dit zou betekenen dat je ongeveer 15 broodjes hebt wanneer je dit in een cupcake bakvorm zou bakken.