Valentijn koekjes

Koekjes zijn niet zo moeilijk, helemaal niet wanneer je een recept hebt gevonden wat werkt! Vaak hou ik kleine restjes koekjes over, of bedenk ik me dat ik eigenlijk aan een half recept wel genoeg had. De overige stukken deeg bewaar ik dan in de vriezer. Zo ook het deeg van deze koekjes! Uit de vriezer, laten ontdooien en uitrollen maar.
 
Dit keer geen royal icing koekjes, al zag ik geweldige designs voorbij komen op de facebook pagina van de Koekenbakkers. Een workshop volgen bij hen is dan ook iets wat op mijn ‘dit wil ik graag’ lijstje staat. Het is even zoeken naar een workshop hier in de buurt en hiervoor sparen.

 Wat heb je nodig:

Koekjesdeeg
– Fondant in een kleur naar keuze
– Refliëf matjes of stempels

 

Bereidingswijze

Tegenwoordig is er het blad ‘Taarten decoreren’ uit, van Deagostini. Zelf vind ik het blad niet super. Het is aan de dunne kant en de kado’s die erbij zijn…. de meeste bezit ik al of schaf ik liever aan via Ebay. Ook twijfel ik nog wel eens over de kwaliteit van de artikelen die erbij zitten. Nummer 5 kreeg ik opgestuurd, als goedmaker voor een eerdere poging in 2012 om het blad op te starten. Hierbij zat de hartjesuitsteker die ik heb gebruikt voor de koekjes en wat reliëf plaatjes van plastic. Met Valentijnsdag dichtbij, leek het me een goed moment om deze eens te testen!

Wat een gedoe bleek dat uiteindelijk. Er zit een verhoogd randje rondom de textuur, waardoor het vrijwel onmogelijk is om een mooie egale afdruk te krijgen. Ik heb daarom de verhoogde randjes eraf geknipt. Hierdoor ging het al wat makkelijker. De afbeelding met ‘love’ bleef een moeilijke opgave. Je zou dit als een malletje moeten gebruiken om een mooie afdruk te krijgen.

Via internet (ik geloof marktplaats) had ik al eens goedkope reliëf matjes gekocht. De koekjes met swirl afdruk is hier dan ook het resultaat van. Een stuk makkelijker dan die van het magazine.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.