Zelf baileys maken

Zelf baileys maken stond al jaren op mijn lijstje. Eigenlijk drink ik helemaal geen alcohol, zelfs met een glas wijn kun je me niet echt blij maken. In wintermaanden en vooral tijdens de feestdagen vind ik een glas baileys of Irish cream wel erg lekker. Zo lekker zelfs, dat ik een aantal jaar geleden al baileys fudge met jullie deelde. 
 
Met deze fles baileys maak je niet alleen jezelf blij, maar het is ook een perfect ‘handmade’ cadeau om te geven tijdens de feestdagen. Decoreer de fles met een mooi label en geniet met elkaar van een lekker glas baileys.

Zelf baileys maken | HandmadeHelen 

Wat heb je nodig:

– 397 ml gezoete gecondenseerde melk (1 blikje)
– 200 ml houdbare slagroom
– 4 el espresso of sterke koffie
– 2 el chocolade saus
– Merg van 1 vanille stokje of 2 tl vanille extract
– 300 ml whiskey
 

Bereidingswijze

Het maken van baileys of Irish cream is een eitje. Het is letterlijk een kwestie van alles mengen en goed door elkaar schudden. Mijn baileys bewaar ik in een glazen fles met een beugel dop, die ik ooit eens kocht bij de Ikea. Met de ingrediënten is het belangrijk om houdbare slagroom te gebruiken, om de houdbaarheid van de baileys te verlengen.
 
Roer alle ingredienten in een kom met een garde goed door elkaar, tot een egaal en lichtbruin mengsel. Giet het daarna met behulp van een trechter in de fles, om knoeien te voorkomen. Zet onderop de fles een sticker met de datum waarop je het gemaakt is. Het blijft namelijk maximaal twee maanden goed, wanneer je het in de koelkast bewaard. Schud wel even voor gebruik en serveer het eventueel met ijsblokjes.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.