Zelf kersen vlaai vulling maken

Oké een blikje uit de supermarkt is super handig, maar kersen vlaai vulling kun je ook heel makkelijk zelf maken! Met dit recept heb je iets meer dan 800 gram vlaaivulling.
 
Omdat vlaaivulling niet alleen lekker is op een MonChou taart of in vlaai werd het hoog tijd om dit basis recept met jullie te delen. Deze vlaai vulling is ook heerlijk over griesmeel of een bakje yoghurt. Mijn vulling was erg stevig, de maizena in het recept heb ik dan ook veranderd.  De maizena dikt na het afkoelen nog behoorlijk in.
Kersen vlaai vulling

Wat heb je nodig

– 650 gram ontpitte kersen (kan bevroren)
– 100-120 gram suiker 
– 1,5 el maizena
– 1 tl citroensap
 

Bereidingswijze

Laat de kersen ontdooien, of gebruik verse ontpitte kersen wanneer deze in het seizoen zijn. Breng de kersen samen met het vocht van het ontdooien en de suiker aan de kook. Heb je zoete kersen, gebruik dan wat minder suiker. Voeg voor verse kersen zo’n 100ml water toe. Wanneer de kersen wat beginnen te borrelen schep je wat vocht in een kommetje om de maizena door te roeren tot een egaal papje.
 
Wanneer de kersen koken mag het vuur naar middelhoog en laat het zo’n 10 minuten borrelen. Roer daarna de citroensap en het maizena mengsel door de kersen. Wanneer je het wat ziet indikken mag het vuur op laag en laat je het nog zo’n 5 minuten pruttelen terwijl je af en toe roert. Hou de kersen heel, maar laat ze wel lekker zacht worden.
 
Laat het volledig afkoelen en zet het afgedekt weg in de koelkast waar het ongeveer anderhalve week goed blijft. Gebruik wel een schone lepel bij het gebruiken, zodat er geen viezigheid in komt!
Print Friendly, PDF & Email
8 Responses to “Zelf kersen vlaai vulling maken”
  1. Rianne says:
    • HandmadeHelen says:
  2. thea Vink says:
    • HandmadeHelen says:
  3. Lis says:
    • HandmadeHelen says:
  4. lily says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.