Zomerse slagroom fruit taart

Het gaat goed met de belofte aan mezelf, meer laagjes taarten! Deze snelle en zomerse slagroom fruit taart is snel, lekker en bovendien erg makkelijk! Deze taart hoeft niet zo netjes, waardoor iedere thuisbakker in een handomdraai een prachtige taart op tafel tovert.
 
Voor deze taart heb ik een 18cm biscuit gebakken, maar groter kan altijd. De biscuits zijn overigens ook  goed in te vriezen! Mocht je  nog sneller willen zijn, dan is de topping in combinatie met een vanille cake is ook heerlijk. De slagroom heb ik iets aangevet met mascarpone voor de smaak en stevigheid.
Zomerse slagroom fruit taart | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 18 cm biscuit  
– 300 ml slagroom
– 4 el suiker
– 120 gram mascarpone
– Verse aardbeien, bramen en frambozen
 

Bereidingswijze

Deze taart is een 18cm taart, genoeg voor 8 stukjes en dus perfect wanneer je niet meer stukjes nodig hebt. Hiervoor nam ik mijn basis  biscuit en verdeelde het volledige recept over twee 18cm vormen. Eentje belande in de vriezer en de andere vormde de basis van deze taart. Liever een grote taart? Bak dan 1 biscuit en verdubbel de ingrediënten voor de vulling.
 
Bak hebt biscuit zoals beschreven in het gelinkte artikel, of neem een biscuit of cake naar keuze. Laat deze goed afkoelen voor je met de vulling bezig gaat.
Zomerse slagroom fruit taart | HandmadeHelen
Snijd je biscuit in drie gelijke lagen en begin dan aan de vulling. Roer de mascarpone alvast los met een garde en klop dan de slagroom met de suiker op tot een lobbige massa. Voeg de mascarpone toe en mix dit met de mixer tot een steviger en zoet mengsel. 
 
Mocht je het fijn vinden, vul dan een spuitzak en verdeel een derde van de vulling op de onderste laag van je biscuit. Met een lepel gaat dit ook goed , aangezien het niet perfect hoeft. Maak dan de bessen schoon en halveer de grotere bessen. Dep ze goed droog met wat keukenpapier en verdeel ze over de vulling. Dek dit af met een nieuwe laag biscuit en herhaal dit. Op de bovenste plak biscuit mag een mooie laag vulling. Decoreer dit met de bessen. Bewaar de taart goed afgedekt in de koeling tot je hem serveert.
Print Friendly, PDF & Email
One Response to “Zomerse slagroom fruit taart”
  1. freddy rutten says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.