Skelet koekjes

Koekjes bakken en ze ook nog eens decoreren met Royal icing hoeft echt niet moeilijk te zijn. Ik kan me uren vermaken door op YouTube decoreer filmpjes te bekijken van Amerikaanse decorateurs die de meest geweldige koekjes versieren. Ze laten het vaak zo makkelijk lijken, dat ik iedere keer weer een poging waag. Zo ook bij deze skelet koekjes.
 
Dezekoekjes zijn dan ook niet zo heel moeilijk. Met slechts een kleur icing kun je op een koekje leuke dingen maken. Spannende skeletten voor Halloween bijvoorbeeld! Ik probeerde het trouwens ook met koekjes in de vorm van een kat, echter was mijn uitsteker hier te klein voor… helaas! Het leuke aan deze koekjes is ook nog dat ieder schedel en paar heupbotten anders kunnen zijn, perfect werken hoeft dus niet!

Skelet koekjes | HandmadeHelenWat heb je nodig:

Voor 15 koekjes
– Pepermannetjes uitsteker
Voor de royal icing
– 200 gram poedersuiker
– 1 eiwit (ik neem hier 5 gram eiwitpoeder en 30 ml water voor)
 

Bereidingswijze

Begin met het maken van het chocolade suiker koekjes deeg, zoals uitgelegd in de link bij de benodigdheden. Steek de koekjes uit met een pepermannen uitsteker en bak ze zo’n 15 minuten op 175 graden Celsius. Laat de koekjes goed afkoelen voor je verder gaat.
 
Met de hoeveelheden hierboven voor de royal icing hou je iets icing over. Helemaal niet erg, je kunt het namelijk best even bewaren. Mix de poedersuiker met het eiwit en klop dit tot een stevige massa. Zelf heb ik deze dikte gebruikt voor het maken van het lijfje en de gaten in het schedel waar de ogen en mond zouden zitten.
 

Het decoreren

Begin bij het lijfje met de streep die de ruggengraat vormt. Maak de benen en maak een platliggende 8 op de plek waar de rug overgaat in de benen, dit zijn de botten voor de heupen. Maak dan 4 strepen die onder naar boven, van klein naar groot gaan, waarbij de grootste de armen van het skeletje zijn. Aan iedere arm zit natuurlijk een hand. Ik koos om voor 5 vingers aan iedere hand te gaan, maar met een skelet kan er dus best wat ontbreken. Red je er geen 5 maar 4 of 3 vingers, is dit helemaal niet erg!
 
Voor de schedel maakte ik van een beetje royal icing een dunnere icing. Door een paar druppels water toe te voegen word het vloeibaarder. Door een 15 seconden icing aan te houden, behoud je de gewenste vorm en is het toch makkelijk om het schedel volledig in te vullen met icing. Wanneer je een druppel of 3 hebt toegevoegd, kun je testen of je 15 seconden icing hebt door met je mixerhaak een 8 te maken met wat icing, bovenop de rest. Wanneer het 15 seconden duurt voor je icing volledig weggezakt is, is je icing dik genoeg.
 
Laat de Royal icing minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht drogen voor je ze verpakt of stapelt. Op die manier kan de icing goed drogen en uitharden.
 
Door eiwit poeder te gebruiken van bijvoorbeeld funcakes kunnen ook kleinere kinderen, zwangere vrouwen en ouderen deze koekjes zonder angst eten!
 
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Skelet koekjes”
  1. Martine -Duizenden1dag says:
  2. HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.