Getest: Dr. Oetker eetbare vormpjes – Eat it all cupcakes

Dat de bak wereld niet stil staat is bij deze weer bewezen. Dr. Oetker is flink aan het uitbreiden in hun assortiment en als nieuw lid in de Dr. Oetker familie brengen ze eetbare vormpjes, die gemaakt zijn van ouwel op de markt. Deze cupcakes zijn dan ook best speciaal, niet omdat ze schattig uit zien, maar omdat je er geen kruimel van weg zal gooien. Ze zijn in de eetbare vormpjes van Dr. Oetker gebakken. Zelf moet ik even aan het idee wennen dat je zo in zijn geheel een hap uit je cupcake kunt nemen, maar dat drukt de bakpret niet. 
Eat it all cupcakes

Geen bakvorm nodig?

Dr. oetker geeft aan dat deze vormpjes niet in een cupcake bakvorm gebakken hoeven worden. Een cupcake vorm zou dus overbodig moeten zijn. Op het oog voelen de papiertjes ook erg stevig en kan ik me indenken dat dit inderdaad niet nodig is. Zelf was ik wel bang dat de papiertjes misschien toch wat zouden uitzakken waardoor je cupcakes niet allemaal even rond zijn. Helaas voor mij was dit wel het geval. Er zaten mooie ronde cupcakes tussen, maar ook wat minder ronden en zelfs een cupcake die wat ovaal was na het bakken. Hier vond niemand het storend, maar de cupcakes waren niet zo mooi rond als ze normaal uit het bakblik komen. 
 
De eetbare vormpjes zijn sinds afgelopen week bij de PLUS te koop en kosten zo’n €2,69 per verpakking. In de verpakking zitten zes eetbare cupcake vormpjes, waarvan er drie blauw zijn en drie roze. Een variant van een verpakking met zes dezelfde kleuren zou ik geen gek idee vinden. Het eten van iets blauws vind ik namelijk niet zo heel aantrekkelijk. 
Eetbare vormpjes1
Voordelen:
– Je kunt spontaan cupcakes bakken, zonder een bakvorm
– Je hebt geen geklungel met papiertjes die los laten na het bakken
 
Nadelen:
– Je hebt verschillende kleuren papiertjes
– Vrij prijzig voor het aantal vormpjes
 
Het is een nieuw product wat ik absoluut leuk vind om eens geprobeerd te hebben, echter zou ik ze zelf niet nog eens aanschaffen. Mijn test panel hier thuis was erg gevarieerd in hun mening, zo vond mijn vader ze heerlijk (dol op ouwel) en kon mijn broertje zich niet helemaal over het idee zetten dat je papier eet. Voor iemand die dol is op ouwel kan ik me voorstellen dat je cupcake niet alleen makkelijker, maar ook lekkerder wordt! Wat vinden jullie van eetbaar papier als cupcake vormpjes?
 

Alles op een rij:

Merk: Dr. Oetker
Aantal: 6
Waar: Diverse supermarkten
Prijs: €2,69 (adviesprijs)
Cijfer: 6
 
Dr. Oetker stuurde mij deze eetbare vormpjes en wat andere bak artikelen uit hun assortiment om de eetbare vormpjes te testen.  
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.